Pozdrav svima koliko Vas ima.
Malo sam tražio po temema ali ili mi je promaklo ili nema,pa stoga pitam sada Vas za informaciju jer neznam ima li neke veze.Naime interesira me dali laneno ulje utječe na rastvaranje ljepila?Trebam nešto da ljepim a taj komad (radnog namještaja)planiram premazati sa lanenim uljem jer mi nema nikakve potrebe da bude lakiran ili tako nešto.
Hvala na informacijama i ljep pozdrav od Å trkca.
Laneno ulje i ljepilo
Laneno ulje i ljepilo
Čovijek sniva a Bog realizira!
Čisto laneno ulje je off 
Pokušaj da pomešaš 1-1-1 prokuvano (proceđeno i ohlađeno) laneno ulje, uljani razređivač i bezbojnu lazuru na uljanoj bazi. Ako hoćeš brzo (i lako zapaljivo) sušenje, onda umesto uljanog razređivača uzmi npr. petrolej ili neki drugu smešu lakih ugljovodonika sa tačkom paljenja preko 70 stepeni.
Sve to ne utiče na lepljenje standardnim belim/žutim lepkom kad se lepo osuši. Ako ti je predmet izložen raznim mukama, a verovatno jeste po opisu, onda Titebond III i pesmu da pevaš.

Pokušaj da pomešaš 1-1-1 prokuvano (proceđeno i ohlađeno) laneno ulje, uljani razređivač i bezbojnu lazuru na uljanoj bazi. Ako hoćeš brzo (i lako zapaljivo) sušenje, onda umesto uljanog razređivača uzmi npr. petrolej ili neki drugu smešu lakih ugljovodonika sa tačkom paljenja preko 70 stepeni.
Sve to ne utiče na lepljenje standardnim belim/žutim lepkom kad se lepo osuši. Ako ti je predmet izložen raznim mukama, a verovatno jeste po opisu, onda Titebond III i pesmu da pevaš.
Moram se pokrenuti sa sređivanjem i uređivanjem ove radionice koja mi je na raspolaganju pa stoga imam u planu da napravim jedan pomoćno-glavni radni stol sa prostorom za pospremanje alata koji mora da bude mobilan znači na kotačićima.Naime imam nekoliko tavalona od jelovine i izrezani su na 10 širine i obraditi ću ih da kad ih spojim dobijem npr. gredicu 9x9 i to će mi služiti za noge stola a između ću spojiti sa letvama 9x4 ili 8x4 kako mi izađu kad se propuste kroz diht i to.
Čovijek sniva a Bog realizira!