Alat za glodalicu

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
GERSIVARIUS
Majstor početnik

Alat za glodalicu

Post by GERSIVARIUS »

Zdravo poštovane kolege.Moze li neko da mi kaze koji mi je bit za glodalicu potreban za otvaranje rupa veceg precnika u iverici(5cm ili vece)i kako mu je tacan naziv.U pitanju je podloska za dusek bracnog kreveta.Takodje,ne bi bilo lose da mi kazete koji je najbolji plocasti materijal za ovu namenu i koji je dobar precnik za rupe ventilacije poda kreveta.
"Julije dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"
parketar
Majstor

Post by parketar »

Bolje ti je da uzmes krunske testere koje se stavljaju na busilicu.U kompletu imas raznih velicina,pa biraj koja ti odgovara.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ko sto napisa parketar, nije ti za to glodalica. Mnogo bi trajalo, a nema svrhe. Dobra krunasta je pravi alat za to. Znaci ne ona sto ima tanke listice sto se menjaju, vec ona sto je iz jednog komada (ima takve bosch i lux, verovatno i ostali).
Ja sam koristio krunastu od 60mm (ili 65 ne secam se bas tacno), na speru od 18mm (mogao je komotno i tanji sper od recimo 15 al nisam ga ja kupovao vec burazer).
3 reda rupa u cik-cak otprilike oko 20cm razmaka od rupe do rupe za krevet samac sirine 90. Sad ti uvecaj broj redova prema tome kolike ti je vec sirine krevet.
Post Reply