vakum stolovi

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
radmit
Moderator
Moderator

vakum stolovi

Post by radmit »

Posto vidim da ste se opustili ajde malo da pomognete.Dali je imao ko kakvih susreta sa vakum stolovima,vakum pumpe vakum sisaljke trake i sl. gde kako i slicna pitanja?
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

Zdravo
I mene bi interesovalo,ako se neko sretao,sa tehnologijom,za izradu vakum prihvatnika,za materijal.Barem neke pocetne smjernice,jer ce mi trebati,kada mi stigne cnc,i mislio sam da doradim neki vakum sistem.
Pozdrav
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Hak ,treba vakum pumpa samo treba videti kog kapaciteta,gledao sam na cnc to drzi kao ludo samo da je ravno.Imaju one sisaljkice ali to moze da se resi .
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

O tome sam i razmisljao.Ali ne znam kako da izracunam koja mi pumpa treba,i gdje da je nabavim.Takodje i za sisaljke ne znam gdje ima da se kupi.Mislim da su bolje fabricke,jer u Crnu Goru,bilo sto da napravis,van standarda,trebaju ti mjeseci.Zato se i raspitujem,da nezna neko podatke,u vezi vakum prihvata za cnc,ili mozda kakav nacrt.
Pozdrav
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ja sam prosle godine u martu okacio ovu temu ali vidis da se ti prvi javljas sada.Pokusavam da dobijem podatke sa jedne cnc masine ako uspem velika je firma pa se svi prave pametni.Mozda se neko od kolega sa foruma javi sa nekim podatcima.
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Ne znam da li cu Vam pomoci mojom pricom,ali cu Vas uputiti na coveka kojim Vam moze pomoci sigurno.Posle nekoliko meseci istrazivanja vezana za CNC odlucio sam se za kupovinu iste koju proizvodi ELMAX firma iz Nisa.Ubedljivo najbolji odnos cena kvalitet+dozivotna garancija+pruzanje saveta.Covek se vec 20 godina bavi proizvodnjom CNCa i doveo ih je do savrsenstva.Vakum sto i cetvrtu osu uradice Vam gratis,samo treba kupiti materijal.Polovne vakum pumpe se krecu od 300 do 800 eura u zavisnosti od jacine i starosti.Svi ostali troskovi oko vakuum stola nisu veliki.Postoji covek u Nisu koji uvozi pumpe iz Turske ali nisam dosao do njegovog broja telefona,cim ga budem nasao saljem broj.Sto se tice proizvodjaca CNCa slobodno ga pozovite i posavetujte se sa njim. 018/541336
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ujutru ga zovem
digger
Majstor

Post by digger »

Last edited by digger on 25 Jan 2010 21:28, edited 1 time in total.
mester ING
Brzi dodavač alata

Post by mester ING »

Drage kolege malo sam se igrao sa nekim vakum prihvatnikom na prezentaciji firme Furnex oni inace rade lepkove,ali su cinimise od prosle godine poceli uvoz vakum presa iz amerike
cena im je veoma pristupacna,uz teprese kao dodatak imate razne stege koje rade na principu vakuma.
Ako nekoga interesije 011 639 014 pa neka ih okrene.Meni je bilo veoma zanimljivo kakvih mogucnosti pruzaje te sprave,neznam kolika je cena ali mi se cini da su povoljne.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Mene zanimaju vakum prese za furniranje, dali je njih tesko napraviti i sta je sve potrebno od materijala za jednu dobru presu?
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

Mislio sam na ovako nesto,samo sto bi papucice kacio na T-nut na radnoj povrsini.
Image
I svaka papucica bi isla odvojeno crijevom od pumpe.E sad me interesuje,gdje da kupim,vakum pumpu i ove papucice.
Pozdrav
Last edited by hak1 on 26 Jan 2010 07:00, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Sasa wrote:Mene zanimaju vakum prese za furniranje, dali je njih tesko napraviti i sta je sve potrebno od materijala za jednu dobru presu?
Ljudi to vec prave za male pare, provereno i sa garancijom. Mislim da nema potrebe maltretirati se. Na forumu potrazi Duleta za vise informacija
dedinac
Zarezivač olovaka

Post by dedinac »

Da li znas koliko su to male pare?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mene zanima da li moze da se napasuje vakum na horiz.formatizer na gredu(altendorf je ima)tako da bih izbegao stegu,i desava se da je tabla kriva kad krojim po duzini pa nekad predrezac ne "dohvati".:/
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

a mozda je lakse napraviti potisnu gredu iznad(kao kod holzma )panel masine.da li neko ima neki predlog ili misljenje?.:)pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply