Oblaganje ulaznih vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
zmijuga3
Brzi dodavač alata

Oblaganje ulaznih vrata

Post by zmijuga3 »

Poz. svima.
Mene interesuje da li je moguće ulazna vrata koja su bila u stanu obložiti lamperijom ili brod.podom posto ih stavljam na vikendicu, a da pritom na nešto liče i da zadrže funkciju.
Cij mi je da izgledaju "kao" drvena vrata jer složićete se ova iz stana bas i ne bi čučnula. Neki predlog ili slike, kako to uraditi, svakako bi mi koristio.
Da li bi se onda i sarke morale menjati, s obzirom da će težina biti veća ?
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Mislim da će to "teško ići", jer materijal od kojeg su vrata napravljena ne podržava vlagu. Može jedino i samo jedino ako će vrata biti montirana tako da NIKADA ne dođu u doticaj sa vlagom-snijeg (zapusi) ili kišom (direktno ili prskanjem) i svakako stavi treću šarku.
zmijuga3
Brzi dodavač alata

Post by zmijuga3 »

Ako je tako onda mi ideja otpada, posto mi je vikendica bas na mestu gde ima obilnog snega.
A neka vrsta impregnacije pre oblaganja ?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jock. Kad bi moglo nekom "impregnacijom" to da se resi, niko ne bi pravio ulazna vrata od drveta/PVC-a/Aluminijuma... posto bi tako bilo daleko jeftinije.
Ako imas obilnog snega, a u pitanju je vikendica koja se (logicno) retko greje izbutra, ozbiljno razmisli o vratima od nekog vestackog materijala tipa PVC/Al posto ce se drvena u takvim uslovima veoma lako iskriviti.
zmijuga3
Brzi dodavač alata

Post by zmijuga3 »

Ok hvala, odustajem od moje ideje baciću se na drvo,a PVC mi ne ide za stil kuće koji zamišljam.
Post Reply