KAKO DA SECEM MAKETE

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
cncgoran
Zarezivač olovaka

KAKO DA SECEM MAKETE

Post by cncgoran »

HTEO BI DA POCNEM PROIZVODNJU MAKETA OD MDF 6MM. OD 60AK DO 200CM PA ME INTERESUJE DALI MI JE DOVOLJNO DA KUPIM MODELARSKU TESTERU ILI DA PRAVIM STO SA GLODALOM
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Objasni kakve makete dali su ravnih ili krivih linija,jos bolje okaci neku sliku.Ako su krive linije mnogo ti je lakse sa modlarskim testeretom.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Modelarskom testerom nećeš daleko da doguraš u proizvodnji. Jedino ako ne praviš unikate vredne par hiljada evrića :P
Molim te da SAMO VELIKA SLOVA IZBACIÅ  IZ UPOTREBE jer ona predstavljaju vikanje u sajber svetu.
cncgoran
Zarezivač olovaka

Post by cncgoran »

soryyyy. evo sajta sa kojeg sam poskidao neke slicice u dxf. http://www.cnczone.com/forums/showthrea ... 76&page=41
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

moj savet:kupi mali bansek(stoni) i pucaj od posla.:)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ovakve stvari bez glodalice jednostavno ne može, a da pri tome liči na nešto. Za svaki deo se napravi šablon (od MDF-a :) , ako ne želiš unikate ) i onda se ugrubo iseće ubodnom ili modelarskom testerom i na kraju "kopirnim" glodalom i šablonom dovede na tačnu meru. Ako su ovoliki modeli i maket koje praviš, modelarskom ti je to duuuuuuuuuuuuuuugačak posao. Ubodna testera je za to "majka".
Sledeća alternativa je CNC :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

singer wrote:moj savet:kupi mali bansek(stoni) i pucaj od posla.:)
pozdrav!!!
Da, on mi je izmakao ideji, ali i u njega ne može baš sve. Sve zavisi koliki su modeli.
cncgoran
Zarezivač olovaka

Post by cncgoran »

hvala na savetima odoh odma traziti bansek. za cnc znam al skupo brate a ovo je ipak srbija posao moze da ide ili ne. tako da za 20.000 necu propasti ako neide neka skuplja prasinu u radionici
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Mali radionicki bansek 10mm testera i pucaj do mile volje.
Post Reply