Dakle imam ovakve aluminijske ručke u komadu od 275 cm, sad bi ih trebao prerezati na određene dimenzije i potom na svakom kraju odrezati kut (da ne smeta kod otvaranja). To naravno mora biti precizno i lijepo. Kako to odraditi, odnosno kome u ZG i okolici dati da to napravi?
Kako radite u iveralu prorez u koji se usađuje ovakva ručka, glodalom?
I gdje je u ZG i okolici najbolje dati eloksirati aluminij?
Ako nadjes list testere koji ima zube tanje od 3mm, mozes i njime da napravis utor.
Ili da ga napravis sa uobicajenim listom od 4mm, pa da onda stavljas neki trajnoelasticni kit (ala silikonski, akrilni...)
mbole wrote:Ili da ga napravis sa uobicajenim listom od 4mm, pa da onda stavljas neki trajnoelasticni kit (ala silikonski, akrilni...)
I to dobro drži...?
Ako malo bolje pogledas crtez, videces da ta veza ne trpi neznam kakvo opterecenje na cupanje. U sustini ti kad povuces rucku, ona pokusava da to zakrene, a ne da ga iscupa. znaci dovoljno je popuniti prazninu necim da ne "klacka"
Å irina pera na ručki je 2.8 mm, a kekserica radi utor širine 4 mm, tako da je preširoko, odnosno kad utakneš ručku ona ima luft...probao sam zapuniti utor raznim ljepilima i kitovima ali ništa nije bilo dovoljno čvrsto...još bi možda igralo da ne trebaju ići i na gornje fronte s donje strane i da ti elementi nisu sa Aventos HF sistemom jer se tu ručkice potežu prema dolje pri zatvaranju...uglavnom naletio sam u Bauhausu na http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... oduct.html i kao stvoreno je za odraditi ovaj posao...cijena je 170 kn a sigurno će poslužiti i za još nešto.
Last edited by Cigla on 28 Sep 2009 11:30, edited 1 time in total.