Zna li neko nacin da se sa vrata ,na koje je prilikom ugradnje palo malo pur pene,ta pena i ukloni?
Vrata su prelakirana poliuretanskim lakom.
ciscenje pur pene
Postoje sredstva za ciscenje pistolja,ali se plasim da mi ne osteti lak.Pena je inace SIKA i sigurno ja jedna od boljih koje sam koristio,a koristio sam Fisher,Wurth,TKK... Neverovatno koliko je jaka i cvrsta kada stvrdne,zalepila se za vrata i nece da pusti,neznam sta joj je!Probao sam prstom ali ostaje tanak sloj i poznaje se kao fleka.Razmisljao sam da je sa brusnim papirom izbrusim,posto je sloj laka prilicno debeo i da po potrebi predjem sa cetkom,mada ne bi trebalo jer je lak polumat.
U svakom slucaju hvala puno
U svakom slucaju hvala puno
Jedini nacin ti je da ogulis stvrdnutu pjenu, presmirglas ostatak nekim finim smirglom granulacije 300+ i ponovo predjes lakom, ali bi valjalo da cijelu povrsinu koja je izjedna sa ostecenom povrsinom lagano osmirglas i prelakiras! Ovo je jedini nacin jer ne postoji sredstvo za ciscenje stvrdnute PU pjene vec samo sredstvo koje uklanja pjenu dok je svjeza. Sredstvo za ciscenje PU pjene nije nista drugo nego PU razredjivac u spreju pa je svakako isplativije kupiti 1L razredjivaca za 2-3evra nego 300-400ml cistaca u spreju za iste pare! Inace da sacuvate pistolj najbolje je uvijek drzati bocu sa pjenom na njemu (naravno ne praznu) jer teko nema potrebe da koristite cistac jer nema bojazni da ce se pjena u cijevi stvrdnuti!