pajko wrote:mozes da stavis univer od 25mm a i ne moras, moze i od 18mm, ta cena u artinvestu je OK.
Ali ,da li je 18mm dovoljno za osobu do 70 kg ,mada gledala sam posle,
ovih u tonu tj,bojama ima 19mm tako da kombinacija drvo/boja odpada odmah
silvig, stranice od kreveta mozes slobodno da radis od univera od 18mm, moze i od 25mm, to nema veze sa tezinom,ali dno kreveta bi tebala da se radi od drveta.
--------------------- Metabo dodao:
Pajko, ukoliko vidiš da se neko poziva na tvoju pruku, ili ako je bilo neke naknadne diskusije, nemoj je menjati jer onda ti postove gube smisao. Trebalo je samo da ubaciš NOVI POST u kome ispravljaš svoju prethodnu nedorečenost. Ovako, Mboletov i moj post se ne odnose ni na šta i ja ću ih obrisati.
Last edited by pajko on 02 Jul 2009 12:07, edited 1 time in total.
Ne treba kriviti clanove sto propustaju stare teme i stare,uslovno govoreci,razgovore o nekom problemu.
Mozda nemaju svi dovoljno vremena da pregledaju sve sto se desavalo u proslosti,jer svaka nova tema te povuce da napises svoje iskustvo u istom trenutku.Stoga ja ne bih uzimao za zlo to sto clanovi nesto propuste pa ponovo pisu o tome.Ali tu su revnosni administratori koji misle o svemu pa nas podsete.
Nije nikakva pridika ni osuda ni pohvala vec misljenje jednog obicnog clana koji svakodnevno u svojoj radionici resava raznolike probleme,guta piljevinu i prasinu i pokusava zaraditi neki evric.
Nadam se da nisam usamljen u ovim svakodnevnim aktivnostima.
NEX, mislim da nisi shvatio moj post na odgovarajući način, ili ja nisam običnu prostoproširenu rečenicu uvio u oblandu
On je bio upućen silviq da pogleda staru diskusiju u vezi pajkove sugestije. Ništa ni manje ni više od toga. Upravo ta diskusija ide u prilog pajkove primedbe da se dno kreveta pravi od drvenih letvica i ja sam hteo da podsetim na nju da se ne bismo ponavljali. Ne vidim da sam nekog krivio.
Tebi iskreno želim što više rešenih problema, što manje progutane piljevine i prašine i što više evrića.
Malo sam pogledao sličicu. Moj predlog je da se napravi običan "povišeni" krevet (standardno 4 daske + konstrukcija za letvice), a da se svi ostali elementi (fioke, police, komode...) prave kao posebni elementi koji bi mogli da se gurnu ispod kreveta, a mogu i van njega da budu odvojeni. Na njih se mogu i točkići ugraditi. Na taj način bi se dobila veća modularnost. U toj varijanti, uzglavlje i uznožje, kad ova kombinacija dosadi, uvek mogu da se naprave novi sa "standarnim" dimenzijama. Ovo je i lakše za održavanje i lakše za pravljenje. Ja bih, zbog težine, sve pravio od iverice 18 mm.
nemojte da se stresssirate,zbog hitnosti situacije krevet ce biti 4 daske + nozice,
od bagrema,tako da grrrrr,izvinjavam se svima,al ne odustajem od police i komodice:/
pozdrav majstori... ev ovako i ja imam jedno pitance pa ako je neko malo raspolozen da mi pomogne... posto je vecina od vas stolari i majstori sta vi mislite sta je danas najisplativije radit vezano za stolariju. dali me razumite, dakle, dali je to prozori i vrata ili mozda kuhinje ili nesto manje kao stolovi police komodice, ili mozda rezbarenje drveta...(da bi mogao sve moras biti firma i imati malo vise strojeva yar ne) ha. mislim sta je najlakse prodat po vama
trivun wrote:Ne znam da li na svetu postoji neko ko ovo nebi želeo da zna.
eh ebg, znam ija to i u pravu si ali ja kazem sta bi po vama, pazi po vama, bilo najbolje. znaci neko iz iskustva, svog ili nekog poznanika, kuzis? ono tipa, ej jarane ja sam ovo probao pa je slabo islo pa sam se prebacio na ono, malo je bolje itd...itd....