kineske masine
- nebicker2000
- Zarezivač olovaka
kineske masine
Ima li neko ozbiljnija iskustva u radu sa kineskim masinama za obradu drveta
Pre nekih 5-6 godina ovde u Makedoniji poceo se prodavati Raider prodavci su pricali da je to ruski alat( uto vreme smo se klonuli turskog alata koji je bio vrlo slabog kvaliteta) Tako sam kupio ugaonu brusilicu od 500W-115mm disk i sastrugao mnogo vinkli i profila uzeo i vibracisku brusilicu posto mi je Iskrina riknula nakon nekih 60-80radnih sati . Onda sam kupio jos dve kutne brusilice isto raider od 1100W-125mm i 2000W-230mm sa mekim startom. Ovo veliku sam koristio za secenje betona sa dijamantskim diskom isto raider pre 2 meseca sam uzeo i cirkular 1200w, apre mesec dana sam kupio i frezu 1050w. Sve su bile sa garancijom od godinu dana jedino za ugaone brusilice daju garanciju od 6 meseci jedino za rezanje metala, za beton ne vazi. Tek kad sam kupio frezu pazljivo sam procitao garanciju i saznao da je EUROTOOLS glavni uvoznik i distributer za Bugarsku i Evropu ovog alata proizvedenog u PRC iliti Kinu. Sve u sveme alat nije los amaterska klasa im radi veoma dobro jedino ima problema sa udarnim cekicima, ali samo u amaterskoj klasi (na kraju krajeva sa udranim cekicima stvarno trebas znati raditi-proverati mast,cetkice i narocito vijke koje od jakih vibracija znaju se razlabaviti) Stari cirkular mi je bio Iskra KZ 55D -stvarno je bio kvalitet -jedini kvar na njemu je bio istroseni zupci puza na rotoru, a opravka me je kostala 'bednih' 150 DEM. Ovaj Raiderov sam probao sece ko lud jedino mi se list pile ne dopada(rez je dobar ne cupa drvo ali vidia zupci su nekako tanki) uzecu neki metabov i prebaci cu ga na postolje ovih dana
Frezu jos nisam isprobao jos radim postolje za nju ali nekako mi ne ide. Od prijatelja sto sam slusao rekli su mi da je dobra. Ovde u Makedoniju Raider vec smatraju za marku, cene su mu nesto vece(5-10%) od Einhella ali svi smatraju da je mnogo bolji. Rade i profi program i imaju intersantne masine uostalom mozes ih pogledati na www.raider.bg. Neznam dali se prodaju kod Vas u Srbiju, Hrvatsku ali stvarno su dobar izbor za odnos cena-kvaliet.
pozdrav
Frezu jos nisam isprobao jos radim postolje za nju ali nekako mi ne ide. Od prijatelja sto sam slusao rekli su mi da je dobra. Ovde u Makedoniju Raider vec smatraju za marku, cene su mu nesto vece(5-10%) od Einhella ali svi smatraju da je mnogo bolji. Rade i profi program i imaju intersantne masine uostalom mozes ih pogledati na www.raider.bg. Neznam dali se prodaju kod Vas u Srbiju, Hrvatsku ali stvarno su dobar izbor za odnos cena-kvaliet.
pozdrav
Last edited by dikar on 09 Aug 2009 01:50, edited 1 time in total.
Pre nekoliko dana sam naleteo na kopiju Raidera. Kinezi su poceli kopirati sopstveni brend
Pre nekoliko nedelja vibraciska brusilica (Raider) nije htela da radi - motor je brujao ali papuca nije vibrirala . Doduse nisam je koristio preko godinu dana kad sam je otvorio ispalo je da je lager na papuci (6001 zz) ukocen (od nerada) razradio sam ga, ali sam ga zamenio KOYO lagerom -3.50 eur.
Cuvajte se onih marki HAWDI, mawdi i sl to su mashine koji stvarno rade nekoliko minuta ili najvise nekoliko sati - Hawdi sam licno osetio na svojoj kozi. El. cekic je radio samo 5-6 sati. Posle je otisao rotor i radna ploca(od cinka!!) na koju leze lageri i zupcanici.
Pre nekoliko nedelja vibraciska brusilica (Raider) nije htela da radi - motor je brujao ali papuca nije vibrirala . Doduse nisam je koristio preko godinu dana kad sam je otvorio ispalo je da je lager na papuci (6001 zz) ukocen (od nerada) razradio sam ga, ali sam ga zamenio KOYO lagerom -3.50 eur.
Cuvajte se onih marki HAWDI, mawdi i sl to su mashine koji stvarno rade nekoliko minuta ili najvise nekoliko sati - Hawdi sam licno osetio na svojoj kozi. El. cekic je radio samo 5-6 sati. Posle je otisao rotor i radna ploca(od cinka!!) na koju leze lageri i zupcanici.
Last edited by dikar on 08 Dec 2009 10:47, edited 1 time in total.