Nisam bio tamo od 91'! Pravo da ti kazem dosao bih, al' sam se previse zavuko u obaveze, zavrsavam camac, krenuo sam sad u sredjivanja splava na Savi, tako da tesko! 2 godine nisam bio na moru, a po svemu sudeci necu ni ove. Sto kaze onaj cupavi sa evrovizije - Danav je moje more! )
Moze da se desi da dodjem na 3-4 dana do Bracha! Bobovisca luka! Tamo mi drugar ima kucu i uzeo je neku drvenu jedrilicu od 10 metara za smesne pare, pa treba malo da se zategne. Pa cu mozda sa njim da malo pomognem i malo da skvasim noge u slano!
Kurilno ulje ti je loživo ulje oliti pofarbana nafte koja je jeftinija od nafte (čitaj dizel-diesel) i crvenkaste je boje.Znam da znaš šta je samo ono,kužiš me.
A ti Nikola nemoj puno da utežeš tu jedrilicu jer nećeš imati posla drugu godinu.Å ala naravno.Čuj kako bilo da bilo,iskreno bi mi bilo drago da se vidimo i upoznamo i malo po Žurkovu da prošetamo i smočimo dupe a i prokomentiramo pokoje dupe.
Last edited by Strkic on 25 Jun 2009 18:27, edited 1 time in total.
Pa to je loža-bar u Hrvatskoj ju tako zovu-stvarno nam treba rečnik. A što se tiče mora nisam još primijetio da je došlo ljeto, nismo se još kupali,juče je tek djeci završila škola.
Ma kako ne kolega Preobrazba.Kupali smo se mi već čak je i moja manja ćerkica namočila svoju guzu u more i dopada joj se,samo je ovaj i nešto malo prošli tjedan zahladilo i malo je padalo kiše pa sada trenutno nije za kupanje ali za desetak dana da zagrije bit će super.
Ah, nafta, stvarno mi nije palo na pamet (kuriti-loziti-paliti, sad je lako da se setim )
Inace dizel i loz ulje su ista stvar samo se loz ulje farba (obicno u crveno) i ima manji porez sto i jeste razlog za farbanje, to jest ukoliko te uhvate da vozis auto na njega sleduje ti prijava za poreski prekrsaj.
Uz to dizel je malo cistiji (manje parafina i sumpora),a i dodaju mu po neki aditiv.
Å TRKIĆ wrote:Kurilno ulje ti je loživo ulje oliti pofarbana nafte koja je jeftinija od nafte (čitaj dizel-diesel) i crvenkaste je boje.Znam da znaš šta je samo ono,kužiš me.
A ti Nikola nemoj puno da utežeš tu jedrilicu jer nećeš imati posla drugu godinu.Å ala naravno.Čuj kako bilo da bilo,iskreno bi mi bilo drago da se vidimo i upoznamo i malo po Žurkovu da prošetamo i smočimo dupe a i prokomentiramo pokoje dupe.
Jbg Stkac, kazem ti i ja bih voleo, al' uopste nisam planirao u te krajeve... Ici cu do Braca i to jos ne znam kad, na 5-6 dana...ako si voljan da se spustis negde dole, mozemo da se organizujemo!
Neznam točno kad ti planiraš ja sam odlučio da uzmem godišnji od 13.o7.-pa do 27.o7. i to moram da rezerviram za svoje cure jer vidim da im falim zbog posla (barem starijoj ćerkici) a za ženu se nesekiram njoj sam rekao ako joj fali neka nadoknadi.
Last edited by Strkic on 26 Jun 2009 13:09, edited 1 time in total.