Dogradnja regala

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Strkic
Moderator
Moderator

Dogradnja regala

Post by Strkic »

Pozdrav svima koliko Vas ima.Prvo slika pa ću onda objasniti i postaviti pitanje.

Image

Naime ovako ovo šta vidite je jedan regal u dnevnom boravku (ono zašpricano od maltera to nemojte gledati) a kao šta se vidi nije nam popunio cijeli prostor i sada bih nadodao nešto u stilu polica da se prostor popuni.Ja sam imao jednu zamisao da cijeli regal pomaknem na lijevu stranu ovog prostora i sa desne strane da napravim neke police u visini regala.ALI moja supruga (ah te žene i njihove ideje) govori da bi joj bilo ljepše da se regal razdvoji (jer je on iz tri dijela) između televizije i mini bara i da se tu ubace police koje bi se vješale na nosače istih koji bi bili pričvršćeni za regal s jedne i druge strane.E da niasm napisao koliko imam slobodnog prostora a to je 40 cm.A ja pak s druge strane sam za to da se police ,znači od širine 20 cm stave između prvog i drugog dijela i isto tako između drugog i trećeg dijela.I naravno mi se sada tu neslažemo jer je po njenom malo tih 20 cm a meni nekako izgleda bezveze samo između dva dijela.

I na kraju moje pitanje je,šta bi Vi dragi moji učinili u ovom slučaju?????
Čovijek sniva a Bog realizira!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Mozes da razmisljas i pitas koliko hoces moj dragi Strkac ali njena je zadnja znaci verovatno ce biti kako gospodja kaze.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A miša mu u duvanu Rade pa moramo se držat zajedno a ne sada ti meni kako ona kaže.Daj svoje iskreno mišljenje ljepo bih zamolio.
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

Ako su sva tri elementa razdvojima ,prvi elem.do kraja zida ,treci element na drugoj strani do kraja zida ,srednji ostaje na mesto i stavi dve sajtne ,to jest dve sajtne popuni prazna dva prostora izmedju srednjeg i prvog elementa i srednjeg i drugog elementa,sajtne mogu biti iste boje ili kako zelis.to jest srednji se mora pomeriti tacno onolika da bude i dalje u sredini,sajtne stavi i odozgo da bi sve bilo kao jedna celina .
Last edited by ljubisa o on 18 Apr 2009 12:05, edited 1 time in total.
Rad je molitva.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ovo sajtne misliš kao dva komada iverala iste boje kao i cijeli regal,ili si mislio na nešto drugo?
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

da bas tako ,od univera ako imas i punog drveta ali to je previse posla i rada od univera moze.
Rad je molitva.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Moje misljenje ja da vidis dali ti je potrebnija polica ili neki garderober pa da iskoristis za jedno.4o cm je sasvim dovoljno i za jedno i za drugo.Ipak ako je to dnevni boravak ja sam pristalica police,nekako mi je za garserobu bolje u sobi ili nekom predsoblju .Ipak to je na vama dvoma da odlucite a mi da pomognemo oko tehnickih resenja.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Rade to je u dnevnom boravku i meni se iskreno više sviđaju police,za garderobu nema nekog mjesta a i donji dio je malo širi od gornjeg tako da bi mi tu bilo više zezancije oko izrade a nema iskreno neke koristi prevelike.A šta se tiče ovoga da ćemo mi odlučiti to i jest bit da sam stavio pitanje na forum odnosno Vama jer je žena za jednu a ja za dvije podijele s policama pa je onda ona predložila Vas kao neko riješenje,ustvari kako Vi odlučite ustvari kako izađe glasanje.Za sada ja vodim jer je i kolega Ljubiša za dvije podijele.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pa kolege jel ima još netko kakvu ideju u vezi ovog mog problemčića?
slavko
Zarezivač olovaka

Post by slavko »

pa kolega ja bi sto rece kolega stavio odnosno uradio jedan orman ako ima suplinu 40 cm. i stavio ga sa leve strane d abude dubine kao donji deo i da se otvara normalno na levo unutra sa pregrdama .pa ti opet razmisli
slavko
slavko
Zarezivač olovaka

Post by slavko »

sad sam malo bolje pogledao regal mozda bolje da uradis sa policama prilagodi ivericu prema teksturi regala
slavko
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Dragi moj kolega Å trkić, ja sam najiskrenije za tvoj predlog, čisto estetskog izgleda radi. Ukusi su različiti. A zašto sam
za tvoj predlog. Zato što nekim neujednačenim policama bi dobio prostor za aranžiranje više stvari. Na pr. malo
neku knjigu, možda i curice svoju omiljenu lutku, ustvari razbiti tu neku mirnu liniju i uljepšati prostor. To je samo
neko moje trenutno vidjenje, a vjerovatno i supruga ima jake razloge za svoju varijantu.
Očekujući ishod vaše odluke, od mene, svim tvojim ukućanima pozdrav.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako stavis jednu policu od 40 (kao sto predlaze gospoja), dobices dosta nesimetrican regal, sto u ovakvoj kombinaciji ne izgleda bas prelepo.
Ako dodajes dva uska elementa od po 20cm, zadrzaces simetriju, i po meni to lepse izgleda. Police mozes da stavis bilo oko srednjeg elementa (po meni zgodnije i lepse), bilo skroz na krajevima (lakse, posto ne moras da rasturas regal).
Koliko vidim tu je DVD, rekao bi da je ono VCR pored njega, znaci treba ti prostor za DVD-ove, trake...

U svakom slucaju morao bi da nadjes neki materijal koji ce bas da se uklopi u ovaj postojeci.

Da ne zaboravim. Nisam siguran, ali stekao sam utisak da je jedan od predloga bio da se delovi ormana samo razmaknu, i izmedju poslazu police, znaci bez dodatnih bokova. To nece da pije vodu. Moras da napravis kompletne elemente (bokovi, dno, plafon, ledja), kako bi mogao ponovo da "utegnes" regal, to jest da se ne bi sve redom klackalo svaki za sebe.
Post Reply