testere za cirkular

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
tomo
Dodavač alata

testere za cirkular

Post by tomo »

prvo bih vas sve pozdravio i iskreno cestitao na ovoj stranici stvarno je odlicna. a sad pitanje na svim americkim stranicama stalno koriste na cirkularu neku dvostruku testeru. kako se zove i gdje se moze naci
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije bas dvostruka, vise je "visestruka".
Dado blade. Nazalost ovde je nigde do sada nismo pronasli, mada smo je trazili.
Pogledaj: viewtopic.php?id=682

Naravno ako sam pogodio na sta mislis.
tomo
Dodavač alata

Post by tomo »

doro si pogodio .... bas steta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Neko je pomenuo da postoji neki zakonski/standardizacioni problem sa evropskim zemljama, koji jednostavno ne dozvoljava upotrebu odnosno prodaju dado-a.
To dosta potvrdjuje cinjenca da recimo na Freudovom sajtu u Engleskoj, ili u Italiji uopste ne postoji dado set (ili ga barem ja nisam nasao). Naravno na USA sajtu ih ima.
Ako je to tacno onda je jedino resenje poruciti ih direktno iz USA, pod uslovom da mogu da se uklope u neki od evropskih standarada za dimenzije lista.
digger
Majstor

Post by digger »

mbole wrote:Neko je pomenuo da postoji neki zakonski/standardizacioni problem sa evropskim zemljama, koji jednostavno ne dozvoljava upotrebu odnosno prodaju dado-a.
To dosta potvrdjuje cinjenca da recimo na Freudovom sajtu u Engleskoj, ili u Italiji uopste ne postoji dado set (ili ga barem ja nisam nasao). Naravno na USA sajtu ih ima.
Ako je to tacno onda je jedino resenje poruciti ih direktno iz USA, pod uslovom da mogu da se uklope u neki od evropskih standarada za dimenzije lista.
Samo da dodam na ovo da je rupa za osovinu 5/8 inca za testere od 10" (1 inc je 2.54cm).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

E pa naso sam dado :)

Doduse nema na lageru, al moze da se poruci.
Pravi ga CMT: http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... SB~230.5~2

Za nas je interesantan ovaj: 230.524.08M posto je sa rupom 30mm (ostali su sa colovom 5/8)
Cena je razlicita kod dva uvoznika (ima na MCT-ovom sajtu ko su uvoznici, telefoni...) al to je iz telefonskog razgovora, znaci treba u svakom slucaju proveriti. Uglavnom jedni su trazili 215 Eur a drugi oko 180Eur (obe cene su sa PDV-om).

Izgleda da i jednim ai drugima roba stize pocetkom svakog meseca, tako da rok za isporuku zavisi od toga kad narucite. Posto sam danas zvao, rekli su pocetak Maja.
Post Reply