Mjesanje pcelinjeg voska i ulja
- rushinbrain
- Majstor majstora
Mjesanje pcelinjeg voska i ulja
dali kad se rastopi i pomjesa kasnije mora biti u tekucem stanju ili je vise kao zelatina?
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

Kod ove mesavine interesuje me sledece ,dali se moze koristiti laneno ulje ,da li i njega treba zagrejati, u kojoj se proporciji mesaju?
Isto tako interesuje me dali se ova mesavina moze tonirati i kako se najbolje nanosi na drvo?
Posle nanosenja ovog rastvora ,koji su lakovi preporucljivi za zavrsnu fazu lakiranja?
Skoro nista neznam o ovoj temi,pa me bukvalno sve interesuje u vezi upotrebe pcelarskog voska,gde se u praksi najvise koristi,koja mu je uloga,kolika je otporan na temparaturne oscilacije i td...
Isto tako interesuje me dali se ova mesavina moze tonirati i kako se najbolje nanosi na drvo?
Posle nanosenja ovog rastvora ,koji su lakovi preporucljivi za zavrsnu fazu lakiranja?
Skoro nista neznam o ovoj temi,pa me bukvalno sve interesuje u vezi upotrebe pcelarskog voska,gde se u praksi najvise koristi,koja mu je uloga,kolika je otporan na temparaturne oscilacije i td...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Recepata ima raznih. Najcesci odnos je 1:1:1 (vosak, terpentin, leaneno ulje)
Ovaj rastvor (ustvari pasta) je poslednje sto se nanosi. Preko njega ne ide nista. Nikakav lak ne bi uhvatio za njega.
Znaci svi bajcevi, lakovi... sta god idu pre njega.
Dosta smo pisali o tome ranije. (Trazenje: vosak, pa ces dobiti dosta rezultata, ima nesto i u ovoj temi viewtopic.php?id=928)
Ovaj rastvor (ustvari pasta) je poslednje sto se nanosi. Preko njega ne ide nista. Nikakav lak ne bi uhvatio za njega.
Znaci svi bajcevi, lakovi... sta god idu pre njega.
Dosta smo pisali o tome ranije. (Trazenje: vosak, pa ces dobiti dosta rezultata, ima nesto i u ovoj temi viewtopic.php?id=928)
- slavisa 1205
- Šegrt
- slavisa 1205
- Šegrt
- slavisa 1205
- Šegrt
- rushinbrain
- Majstor majstora
moja mjesavina sirovo tungovo ulje-prokuhano laneno ulje-pcelinji vosak
1:1:saka razmrvljenog voska ovisno kad se sve kuha skupa dodavat voska pomalo pa vidis..
ako hocete to poslije polakirat mora ici selak pa tek onda lak ..
šelak se korisi često kao međusloj između dva sloja koji inače ne prijanjaju najbolj jedan na drugi.
1:1:saka razmrvljenog voska ovisno kad se sve kuha skupa dodavat voska pomalo pa vidis..
ako hocete to poslije polakirat mora ici selak pa tek onda lak ..
šelak se korisi često kao međusloj između dva sloja koji inače ne prijanjaju najbolj jedan na drugi.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D