Ciklon

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
urosn
Majstor početnik

Ciklon

Post by urosn »

Davno je bila tema kako je jedan clan samostalno napravio sebi ciklon, ali se pominjalo da ima neko u Srbiji da pravi po porudzbini. Nalazio sam po KP da ljudi prave, ali bih voleo ako imate neku preporuku,nekoga ko ima iskustva sa ciklonima za stolrasku radionicu. Potreban mi je ciklon koji bi bio u radionici i na kome bi bile povezane 3 mašine koje nikada ne rade istovremeno. Hvala.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Re: Ciklon

Post by maricaiivica »

Razmišljaš o ciklonu ili aspiraciji?
Što se tiče razvoda cevi, njihovi prečnici prema mašinama, klapne za zatvaranje ovih što su isključene, račve ravne (bez sužavanja)...
Sve pod uslovom da mašine nemaju potpuno različite potrebe za odsisom, brzinama vazduha i količinom, da su udaljenosti...
Moraš dati više detalja za iole konstruktivnu priču
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Nije ista verzija ciklona za piljevinu od masiva ili od medijapana i iverice....

Ja sam pravio ciklon za ivericu i medijapan,mašina je formatizer i povremeno frezer....
urosn
Majstor početnik

Post by urosn »

Ciklon je potreban samo za masiv.
Znam da treba dosta detalja, zato i trazim nekoga ko se usluzno bavi tom problematikom. Verujem da je dosta vas samo to odradilo, i da bih verovatno i ja to mogao da odradim, ali verujem da bih nesto bitno propustio. Ovo na slici mi je potrebno,(to je valjkda ciklon?)naravno sa razvedenim cevima po radionici.
Attachments
ciklon.jpg
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Za masiv je najbolji klasični otprašivač sa džakom....još ako radiš masiv čamovine,lipe tek onda nikako.

Sve što pišem je iz iskustva,prpa od čamovine i lakog drveta odleti u filtere,sa tvrdim drvetom je situacija bolja...
urosn
Majstor početnik

Post by urosn »

Najvise beli bor,pa onda jasen,hrast... Mada je beli bor veoma slican camovini. Od kog materijala onda traziti onaj dzak filter?
Post Reply