Ciklon
Ciklon
Davno je bila tema kako je jedan clan samostalno napravio sebi ciklon, ali se pominjalo da ima neko u Srbiji da pravi po porudzbini. Nalazio sam po KP da ljudi prave, ali bih voleo ako imate neku preporuku,nekoga ko ima iskustva sa ciklonima za stolrasku radionicu. Potreban mi je ciklon koji bi bio u radionici i na kome bi bile povezane 3 mašine koje nikada ne rade istovremeno. Hvala.
- maricaiivica
- Moderator

Re: Ciklon
Razmišljaš o ciklonu ili aspiraciji?
Što se tiče razvoda cevi, njihovi prečnici prema mašinama, klapne za zatvaranje ovih što su isključene, račve ravne (bez sužavanja)...
Sve pod uslovom da mašine nemaju potpuno različite potrebe za odsisom, brzinama vazduha i količinom, da su udaljenosti...
Moraš dati više detalja za iole konstruktivnu priču
Što se tiče razvoda cevi, njihovi prečnici prema mašinama, klapne za zatvaranje ovih što su isključene, račve ravne (bez sužavanja)...
Sve pod uslovom da mašine nemaju potpuno različite potrebe za odsisom, brzinama vazduha i količinom, da su udaljenosti...
Moraš dati više detalja za iole konstruktivnu priču
Nije ista verzija ciklona za piljevinu od masiva ili od medijapana i iverice....
Ja sam pravio ciklon za ivericu i medijapan,mašina je formatizer i povremeno frezer....
Ja sam pravio ciklon za ivericu i medijapan,mašina je formatizer i povremeno frezer....
Ciklon je potreban samo za masiv.
Znam da treba dosta detalja, zato i trazim nekoga ko se usluzno bavi tom problematikom. Verujem da je dosta vas samo to odradilo, i da bih verovatno i ja to mogao da odradim, ali verujem da bih nesto bitno propustio. Ovo na slici mi je potrebno,(to je valjkda ciklon?)naravno sa razvedenim cevima po radionici.
Znam da treba dosta detalja, zato i trazim nekoga ko se usluzno bavi tom problematikom. Verujem da je dosta vas samo to odradilo, i da bih verovatno i ja to mogao da odradim, ali verujem da bih nesto bitno propustio. Ovo na slici mi je potrebno,(to je valjkda ciklon?)naravno sa razvedenim cevima po radionici.
Za masiv je najbolji klasični otprašivač sa džakom....još ako radiš masiv čamovine,lipe tek onda nikako.
Sve što pišem je iz iskustva,prpa od čamovine i lakog drveta odleti u filtere,sa tvrdim drvetom je situacija bolja...
Sve što pišem je iz iskustva,prpa od čamovine i lakog drveta odleti u filtere,sa tvrdim drvetom je situacija bolja...
Najvise beli bor,pa onda jasen,hrast... Mada je beli bor veoma slican camovini. Od kog materijala onda traziti onaj dzak filter?