Spajanje rama
Re: Spajanje rama
Hvala Bole. Treba da radim neke ramove, 50x50cm.
Ima li neka rucna heftalica za spajanje ramova onim V spojnicama ili zmijicama?
Jos jedno pitanje, treba na lesonit da lijepimo crveni plis. Da ne zna neko koje ljepilo je dobro, a da ne us.r.mo?
Ima li neka rucna heftalica za spajanje ramova onim V spojnicama ili zmijicama?
Jos jedno pitanje, treba na lesonit da lijepimo crveni plis. Da ne zna neko koje ljepilo je dobro, a da ne us.r.mo?
Plis sam skoro lepio, nekim u spreju... mislim da je "Presto".
Provericu kad dodjem kuci.
Provericu kad dodjem kuci.
- maricaiivica
- Moderator
Rucne masinice nisam vidjao ali jesam one spravice, poput Hofman-ovih, sa onom spojnicom kao lastin tep. Dolaze iz TR za npr 300€ i rade sasvim pristojno.
Plis lepis sa bilo kqkvim tapetarskim lepkom, bilo u spreju, bilo iz pistolja za farbanje. U sustili, to je nesto poput sintelana, samo sa dosta rastvaraca i sa nekako finijom i meksom strukturom. Sintelan bi ostao grbav kada predjes rukom..
Ako je malo deblji, mozda bi mogao i sa klasicnim stolarski lepkom zalepiti, samo pazlivo naneti ravnomerno i tanko
Plis lepis sa bilo kqkvim tapetarskim lepkom, bilo u spreju, bilo iz pistolja za farbanje. U sustili, to je nesto poput sintelana, samo sa dosta rastvaraca i sa nekako finijom i meksom strukturom. Sintelan bi ostao grbav kada predjes rukom..
Ako je malo deblji, mozda bi mogao i sa klasicnim stolarski lepkom zalepiti, samo pazlivo naneti ravnomerno i tanko
Pa zaljepi ogledalo silikonom za ram, cijela konstrukcija će dobiti na čvrstoći. I opet nema problema.
Mrzim silikon 
No nevezano za to...
To je "krpez"... a to tek ne volem
Ram treba da bude samostalan, da bez problema mozes da ono sto je u njemu izvadis, zamenis...
Inace nije ram...
Sta bi radio da nije ogledalo nego providno staklo? U stilskom ramu, pa jos nekavo ulje na platnu, ili goblen ili tako neka zavitlancija... Da se vidi lepak na spoju stakla i rama?
Ne ide...
@Hak
Jeste "Presto".
Napomena... pre svakog prskanja, obavezno ocisti mlaznicu na spreju acetonom i stapicem za usi, i bas ozbiljno promuckaj.
Inace pocinje da "pljucka", umesto da daje fin rasprsen mlaz.
A ekonomicnije je nego da svaki put prevrces sprej i prskas dok ne prestane da izlazi lepak.

No nevezano za to...
To je "krpez"... a to tek ne volem

Ram treba da bude samostalan, da bez problema mozes da ono sto je u njemu izvadis, zamenis...
Inace nije ram...
Sta bi radio da nije ogledalo nego providno staklo? U stilskom ramu, pa jos nekavo ulje na platnu, ili goblen ili tako neka zavitlancija... Da se vidi lepak na spoju stakla i rama?
Ne ide...
@Hak
Jeste "Presto".
Napomena... pre svakog prskanja, obavezno ocisti mlaznicu na spreju acetonom i stapicem za usi, i bas ozbiljno promuckaj.
Inace pocinje da "pljucka", umesto da daje fin rasprsen mlaz.
A ekonomicnije je nego da svaki put prevrces sprej i prskas dok ne prestane da izlazi lepak.
Hvala svima.
Evo nabavio pliš,izrezao lesonit, “Presto” ljepila , ni drugih u spreju naravno nema kod nas da se kupi, probao jedno parce sa ljepilom za drvo.
Vidjeti cu sjutra sto ce da ispane.
Za ramove cu ici u Beograd, ima neka prosta hobi masina za spojnice, i heftalica za limice da drze lesonit.
Ne trebaju mi kolicine, trebalo bi da zavrsi posa.
Ako uspijem , kacim slike.
Evo nabavio pliš,izrezao lesonit, “Presto” ljepila , ni drugih u spreju naravno nema kod nas da se kupi, probao jedno parce sa ljepilom za drvo.
Vidjeti cu sjutra sto ce da ispane.

Za ramove cu ici u Beograd, ima neka prosta hobi masina za spojnice, i heftalica za limice da drze lesonit.

Ne trebaju mi kolicine, trebalo bi da zavrsi posa.
Ako uspijem , kacim slike.

Kad dodjes.. javi se. 

Ocu Bole, da idemo na PIVO
Plis se dobro zalijepio za lesonit sa ljepilom za drvo.
Debeo je sa nekom isto debljom postavom, tako da nije ljepilo probilo.

Plis se dobro zalijepio za lesonit sa ljepilom za drvo.
Debeo je sa nekom isto debljom postavom, tako da nije ljepilo probilo.

- maricaiivica
- Moderator
Spojnice nisu problem, veci je problem iseci i fiksirati. Kada ga sastavis, onaj limcic za spajanje mozes i cekicem zakucati
Zdravo. Ima li vrucine.
One V spojnice zakujem cekicem bez problema.
Sad me interesuje, na geru za rezanje lajsni treba da kupim noz za lajsne sa slagmetalom i pozlatom, da ih ne krza.
Kod nas u CG imaju samo ova dva noza.
Treba savjet koji je bolji?

One V spojnice zakujem cekicem bez problema.
Sad me interesuje, na geru za rezanje lajsni treba da kupim noz za lajsne sa slagmetalom i pozlatom, da ih ne krza.
Kod nas u CG imaju samo ova dva noza.
Treba savjet koji je bolji?

Moj izbor je broj 2,zato sto je deblje telo stabilnije od vibracija,ima veci broj zuba i jako bitna stvar je sto je grudni ugao negativan...
Broj 2 ce duze ostati ostra jer je trapez-ravan zub....
Broj 2 ce duze ostati ostra jer je trapez-ravan zub....
Hvala Singer. I ja sam tomislio, nego rekoh da pitam.