kopija Makita glodalice?
kopija Makita glodalice?
Pitanje za kolege stolare ima li ko ovu kopiju glodalice * Glodalica (Frezer) MAKITA 3612C 1850W (http://www.kupujemprodajem.com/Glodalic ... _id=120427) * sto se prodaje na kupujem prodajem vredi li cemu dali moze da se postavi pod tablu radnog stola i da radi sa alatima 12 mm posto vidim da ima cauru 12 mm ???
smirglaj nikad dosta
- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
Pitanje je sta ce se desiti kad pri brzini od 23000/min probate sa dvoreznim glodalom nesto malo dublje da obradite .
Mozda jedno vreme dobro i radi ali kad se najmanje budete nadali i taman kad se opustite . . . . . . . dobicete zvrcak u radionici
Neke od kopija brendiranog alata se mogu koristiti ( manje vise bezbedno ) kao sto su shrafilice ( aqu ili elektricne ) razne vrste busilica , ubodne testere i
sl ali alat sa velikim brojem obrtaja ( kao ova glodalica ) ili alat sa velikim precnikom ( razne vrste ruc cirkulara ili fiberke ) ja bih licno izbegavao
PozZz . . .
Mozda jedno vreme dobro i radi ali kad se najmanje budete nadali i taman kad se opustite . . . . . . . dobicete zvrcak u radionici
Neke od kopija brendiranog alata se mogu koristiti ( manje vise bezbedno ) kao sto su shrafilice ( aqu ili elektricne ) razne vrste busilica , ubodne testere i
sl ali alat sa velikim brojem obrtaja ( kao ova glodalica ) ili alat sa velikim precnikom ( razne vrste ruc cirkulara ili fiberke ) ja bih licno izbegavao
PozZz . . .
Last edited by LepoJeBitiFin on 25 Dec 2016 18:49, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
Ja sam pre 8-9 godinakupio Straus glodalicu od 1250w i prihvatom 12,7 koštala je nešto smešno. To mije bila prva glodalica, i koristio sam je neke tri godini što iz ruke što ugradjenu u sto, i meni je obavljala zahteve nemogu da lažem stvarno odlično. Posle sam nabavio još dve freze zeleni boško i einhell. Ova Straus glodalica mi sada više stoji, povremeno je koristim jer nemam više oštrih glodala za nju (12,7). I dalje je ispravna kao prvog dana i mogu reći konstrukcijski čvršća od einhella i zelenog boškića.