Trebalo mi hitno list cirkulara-sto uzeg prolaza. Video u wobyhausu 1.8mm, reko super. Kako sam bio u zurbi, nisam ni otvorio kutiju, dok nisam uzeo da menjam list na stonom cirkularu. Prolaz 5.4mm...hss list, dakle jedan zub je 1.8mm.Aj ko velim neka ga,i skontam da mi treba za neke stvari 6mm prolaz.
Da li se na ovim listovima rasiruju, razmecu zubi? Ne razumem se, moram da pitam.
Razmetanje zuba na listu cirkulara
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
Dobro pitanje. Nisam zagledao jer sam odmah skinuo list,bio u zurbi. Kapiram da nisu gledajuci u osu jedan do drugog, nego malo vise pa uvijeni... Kako bi skidali i sredinu... Sto bi znacilo da i ledjima skidaju???ili su u parovima razmaknuti, neki vise neki manje. 80zuba ima list
Last edited by kriviekser on 21 Nov 2019 21:23, edited 1 time in total.
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
To se ne radi na taj nacin, posto dobijes dno zljeba koje nije ravno, nego je polukruzno. Listovi na bansek listovima ako se toliko razmetnu ce da pocepaju gumu, a i maltretiras ceo bansek.
Najjednostavnije resenje je da za cirkular koji imas kupis testeru sa vidija zubima tacne sirine i ravnog dna. Ima ih do 6mm, na jednoj testeri. Ili slozis dve testere sa normalnim zubima i sajbnom izmedju da dobijes tacnu sirinu, sto lici na Dado stack.
Mnogo bezbednije i pametnije resenje je sto za glodalicu, i odgovarajuce glodalo.
Nego sada mi pade na pamet, za sta ti treba 6mm kerf na banseku? Osim ako neces da savijas neke elemente sa redom zareza, ali opet, to moze sa svakom sirinom.
Najjednostavnije resenje je da za cirkular koji imas kupis testeru sa vidija zubima tacne sirine i ravnog dna. Ima ih do 6mm, na jednoj testeri. Ili slozis dve testere sa normalnim zubima i sajbnom izmedju da dobijes tacnu sirinu, sto lici na Dado stack.
Mnogo bezbednije i pametnije resenje je sto za glodalicu, i odgovarajuce glodalo.
Nego sada mi pade na pamet, za sta ti treba 6mm kerf na banseku? Osim ako neces da savijas neke elemente sa redom zareza, ali opet, to moze sa svakom sirinom.
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
Ne treba mi to za bansek već za cirkular. Dakle taj list da se na zubima otvori dodatnih 0,6mm kako bih dobio 6mm, pa sam pitao da li to rade oni majstori što rade razmetanje bansek listova.
p.s. nemam baš puno dužine na osovini cirkulara za stekovanje, mada sad kad si rekao da ima od 6mm jedan list bi mi već bilo super, gde kupiti?
p.s. nemam baš puno dužine na osovini cirkulara za stekovanje, mada sad kad si rekao da ima od 6mm jedan list bi mi već bilo super, gde kupiti?
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje