Pomoc pri kupovini aku. busilice/zavrtaca (Makita HP331D misljenje)

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Mihatronix
Dodavač alata

Pomoc pri kupovini aku. busilice/zavrtaca (Makita HP331D misljenje)

Post by Mihatronix »

Pozdrav svima.

Hteo sam da nabavim akumulatorsku bušilicu/zavtac, ali sam u nedoumici koju bih trebeo da kupim .Nikad nisam kupovao svoju aku busilicu pa sam hteo da se posavetujem pre nego sto se odlucim za nesto.

Cinjenica je da nisam profi majstor, imao sam nameru i ideju za neke stvari, ali svakako ne bih svaki dan koristio. Tako da sam hteo neku hobi varijantu ili polu-profesionalnu ako tako nesto postoji kod ovakvih alata.
Citao sam vise foruma i misljenja, svi se slažu da je za ovakav alat bolje uloziti vise para i to je u redu. Ali avaj, nisam trenutno u mogucnosti da izdvojim baš mnogo za profi alat (nekom magijom bih možda skrpio 9000-10000 za to, pa bi to bio neki moj maksium trenutno, i to je pitanje), a i nisam profesionalac tako da smatram da mi verovatno profi nije ni neophodno.

Cuo sam da Womax nije baS najsrecniji izbor. Bosch je podrazumeva se verovatno najbolji izbor, ali koliko sam video i za hobi varijantu mi treba preko 10000.

Da li Einhell vredi uzimati ili ne? Mozda Villager ili Skil za hobi majstora?
Naleteo sam na ovu aku busilicu, "Makita Aku. udarni zavrtac-busilica HP331DZ" , pa me zanima misljenje profesionalaca? Meni deluje dobro, mozda budem mogao da skupim novac i za nju.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Upisi lokaciju u profilu ( obavezno je prema pravilima a i da te ne posaljemo u drugu dryavu po busilicu)

Model koji si naveo za tu cenu se prodaje ALI bez baterija, pripazi, gomila makitinih alata moze da se nabavi bez baterija.
Ako ti teba za povremeni rad moze proci i neka varijanta einhell ili slicno saamo ako je sa Li-ion baterijama posto ce Ni-Mh jednostavno da propadnu od stajanja mnogo brze i bice ti veca muka nego zadovoljstvo dok bilo sta odradis.
Ako ti vec nije hitno bolje skupi jos malo i uzmi neku malu makitu 10.8v ili Boscha i miran si.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Mihatronix
Dodavač alata

Post by Mihatronix »

Mislio sam da sam upisao, izvinjavam se, promenjeno :)
U Beogradu sam, tako da bih trenutno u okviru beograda tražio.

Mhm, na to nisam obratio paznju, hvala na savetu.
Mozda bih mogao jos malo vremena izdvojiti da smislim sta bi mi najbolje bilo da kupim.
Svakako sam zato hteo da pitam nekoga ko se razume mnogo bolje od mene :)
Last edited by Mihatronix on 19 Nov 2018 12:17, edited 1 time in total.
Mihatronix
Dodavač alata

Post by Mihatronix »

Kole-Stolar

Ako bih odvojio još novca za bateriju za Makita model koji sam naveo, da li bi vredelo da uzimam? Računam da bi baterija bila možda oko 5-6 hiljda?
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Ne isplati se kupovati odvojeno, baterije su pojedinacno skupe ko davo, uzmi lepo neki model komplet jos i u koferu i proci ces jeftinije :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Mihatronix
Dodavač alata

Post by Mihatronix »

Vazi, hvala na savetu, znaci puno kad neko iskusan pomogne :)
Post Reply