Pomoc oko vjesanja elementa - Camar 807

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
borism25
Majstor

Pomoc oko vjesanja elementa - Camar 807

Post by borism25 »

Trebao bih malu pomoc oko citanje scheme, dakle kupio sam Camar 807, evo i link na okov,

http://www.camar.it/prodotti_scheda.php ... 0__&id=259

posto sam vec objesio element na zid u procesu svega ovoga sam skuzio da mi fali 2mm da se privuce na zid kako bi bilo savrseno. Posto se radilo o elementu koji jos nije dobio leđa, u ovom slucaju cu staviti deblji lesonit koji ce mi rijesiti taj problem. Pa bih molio znalce da mi desifriraju sta "X" prestavlja u njihovim semama, dali to znaci da ce se kljun koji se zakaci za plocicu morat za toliko izvuci van ili trebam za toliko plocicu pomjeriti unutra.

Ono sto me u cijelom procesu zbunilo je da nitko nije iskotirao koliko mora biti od od prve rupe ili ruba same plocice do ruba stranice.

ImageImage
Last edited by borism25 on 24 Feb 2018 18:55, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

A cemu sluzi onaj sraf?
borism25
Majstor

Post by borism25 »

maricaiivica wrote:A cemu sluzi onaj sraf?
Jedan je za pomicanje gore/dolje max 22mm, a drugi za odmicanje od zida (naprijed/nazad) 19mm
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

X je duzina podesavanja. Imas tabelu, i u zavisnosti od toga koliko su ledja postavljena na unutra, x je rastojanje koje je podesivo od najblizeg do najdaljeg polozaja.

Vodi racuna da oni ovde ne postavlaju ledja na spolja, vec u zljeb, tako da bocne strane dodju potpuno do zida, a unutrasnja strana ledja je od 26mm pa nadalje od spoljne ivice ka zidu.

Opet nazad na tabelu, ako je unutrasnja strana ledja 26 ili 27mm od spolja, imas 19mm podesavanja. Ako je unutrasnja strana ledja na 42mm, imas samo 5 mm.
Post Reply