Interesuje me misljenje koliko vredi ovakav bansek po vasem misljenju ?
Nema motor ,napravljen je u fabrici masina "zastava masine-sadasnja RAPP Marine " za nekog kupca 20 komada a ovaj je bio valjda probni i ostao je u fabrici .
Ploca je livena i ima podesavanje po uglu ,tockovi su 300mm a maksimalna visina obrade je 140 mm .
Na sta bih trebao da obratim paznju posto se ne razumem ni malo u ovaj tip masine i koji motor tj sa koliko obrtaja da nadjem da probam pre eventualne kupovine ?
Ovako je vizuelno propao jer ga vlasnik bas lepo zastitio
Tako malo ? Covek mi je poslao slike i kao dogovoricemo se za cenu lako... Pa jel vredi uzeti ovo i srediti . Msm nije koristeno samo je trunulo na terasi... To je dzabe ako pristane na toliko
Slučajno sam u firmi gde radim bio u komisiji za otpis nekih gvožđurija. Ponuda za kilo je bila 27 dinara.
E toliko x težina te sprave je sadašnja cena. Ako neko i hoće da dođe po nju. Garavi daju do 15 dinara po kili.
Toliko max i ponudiš. Ako hoće više nek je dovede u radno stanje.
Kupio dam neku knjigu o masinama u drvnoj industriji...da ne smaram ovde za sve ali nema podataka za br.obrtaja tockova na osnovu precnika !
Ja kad bi lupio po nekom instiktu rekao bih da ne bi smeli vise od 500-600 obrtaja u minuti za taj precnik.. Nego iscimacu nekog ko ima bansek da vidim resenje.
Za 800 m/min,ako su ti tockovi 30cm, treba ti oko 850 obrtaja u minuti na tocku.
Daklem ako imas motor od 2800 obrtaja treba ti prenos oko 1:3.3 (manja remenica na motoru, veca na tocku)
Ako je motor 1400 obrtaja, treba ti prenos oko 1:1.65 sto je lakse izvesti.
cvrle wrote:Po meni ovu masinu vredi srediti...tako da ako trazi do 150 e daj mu....koliko got da ulozis isplatice ti se ovo je vecna stvar.
Trazi 200, dosli smo do te stavke danas .Ne znam koliko mozete po slikama da procenite ali kad sam je video uzivo,sem sto je korozija ruzna..masina se vidi da nije radila vise od par sati i da je rekao 300-400 ja bih pristao .Stvarno deluje neunistiva i propala je samo vizuelno . Tockovi se vrte lako . Ploca koja je livena vredi 50 e ...
Bolje je uradjena od bilo koje budzevine koje se prodaju po netu .
Od ulaganja bem ga sem farbanja i motora nema nista . Nego ne volim koroziju da cistim :forbannad:
mbole wrote:Za 800 m/min,ako su ti tockovi 30cm, treba ti oko 850 obrtaja u minuti na tocku.
Daklem ako imas motor od 2800 obrtaja treba ti prenos oko 1:3.3 (manja remenica na motoru, veca na tocku)
Ako je motor 1400 obrtaja, treba ti prenos oko 1:1.65 sto je lakse izvesti.
Hvala na trazenom odgovoru . Gde kopas te podatke i formule
Pomogao si sa ovom za 2800 obrtaja jer mi je na abrihteru taj motor i ostaje samo strugar da odradi remenicu da bih probao pre kupovine .