moj rad Vlada_76
moj rad Vlada_76
Evo pogledajte jedan od mojih radova i ocenite;)
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Ajd idi probaj na ovaj sajt
http://www.fotorola.com/
tamo dole gde pise choose tu ubaci sliku i klikni uplojdujte sliku
ajde probaj pa javi sta si uradio
pozdrav Marko
http://www.fotorola.com/
tamo dole gde pise choose tu ubaci sliku i klikni uplojdujte sliku
ajde probaj pa javi sta si uradio
pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata 

- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Posto sam i sam zavrsio jedan sto pre par meseci interesuje me par stvari: kako si spajao daske za plocu stola, koji si tip mehanizma koristio (razvlacenje celog stola ili se samo ploce razvlace), koji je proizvodjac mehanizma ako je fabricki, koji je lak u pitanju, da li si sam radio nogare?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Ovako kolege. Sto je napravljen od meni lici na kesten mada gazda ciji je materjal tvrdi da je japanski bagrem ili kako se vec zive onaj sa velikim trnjem sto radja mahune one velike. Radjen je iskljucivo rucnim alatom( rucni frezer, mali bansek, strug za drvo bez kopira iz ruke radjeni stubici i naravno abrihter). Radio sam ga nekih deset dana jer nisam imao diht , tek pre nekoliko dana sam ga dobio. daske su nuttovane unutra i spajane letvicama izmedju ali nije nutovan do kraja da se nebi videli sastavi na polukrugu. Klizi na nutovanim jasnama i nema nikakvih kupljenih klizaca. Razdvaja se na pola i dodaje deo da bi bio duzine 200cm, inace je dug 160 cm i sirok 90 cm, visina je naravno 75cm. Nije kopiran iz nicega vec sam sam smisljao sare i proizvoljno im davao svoje mere kako za nogice tako i za sve ostalo. Trakslovani stubovi su precnika 17cm i radjeni su iz ruke jer nemam kopirni strug za drvo, a upozoravam vas ako nemate dovoljno iskustva sa trakslovanjem debelih komada da se ne upustate lako u ovako nesto jer je rizicno i tesko za rad. Prvi stubic sam radio 3h a drugi 4,5 h jer sam morao da merim svaki detalj kako bih ga iskopirao da budu detaljno isti. Savetujem da ako neko radi ovako nesto deo koji je kod mene okrugao gde ulaze slicovane nozice ostavi ili osmougaoni ili cetvrtas jer ce te muke videti da napsujete nozice kao sto sam i ja imao problema velikih sa tim. Eto za sad toliko ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte objasnicu.