Rezultat je sledeci:

Stocic je napravljen od bukove palete koja stoji u supi vec par godina pa sam resio da joj nadjem primenu. Secen gerom za cije sam instrukcije dobio savete ovde, spajan lepkom za drvo, plus L celicnim profilima sa srafovima unutra zarad ojacanja. Mogu reci da je bilo potrebno daleko vise vremena nego sto sam ocekivao.
Muke sa stegama, banalna stvar poput pravljenja pravougaonika od 4 daske bez krivljenja i zadrzavanja pravougaonog oblika mi je bas zadala muka na primer, pritegnem da dobijem bolji spoj, izgubim ugao, popustim, razmaknu se daske

Rad sa rucnom drvenom blanjom je takodje bio prica za sebe, zarivao sam je u drvo, pa onda delji do preksutra dok ne ispravim sta sam zeznuo, sanjao sam onaj diht abrihter, ali dobar je osecaj rucno rendati drvo.
Ideja sa Tung uljem mi je delovala super, medjutim kako sam do zavrsnih premaza dosao tek u kasnu jesen a potrebno je slojeva i slojeva, nacekao sam se dok drvo nije postalo suvo na dodir, a krajnji rezultat mi se nije previse dopao te sam preko ulja isao i 2 ruke mat zavrsnog laka na kraju, mada ne zalim, tung je poprilicno naglasio prirodnu saru drveta pa boje malo vise "iskacu" nego premaz sa cistim lakom koji sam probao na uzorku.
Nesavrsenosti koliko volis, lepka koji je iscureo a i pored smirglanja ga nisam primetio dok ga lak nije istakao, nesavseni uglovi jer daske nisu prosle kroz abrihter, ali sveukupno sam zadovoljan postignutim.
Nazalost, posle par meseci su se pojavili i prvi problemi sa drvetom, pretopostavljam da je vlaga u supi osetno veca od one u kuci, na donjoj slici se vidi da su se gornje daske "razisle", jedna je cak od sile i pukla tj razlistala se sto cu morati da osmislim kako cu da saniram naradenih dana.

U svakom slucaju sam u celom procesu naucio mnogo, shvatio koliko ne znam i koliko truda, znanja i alata treba za dobre rezultate, ali bez obzira na sve sam zadovoljan postignutim, kao i supruga koja ga je prisvojila kao nocni stocic uz svoju stranu kreveta.