Ovo je zapravo bio i test za taj stroj.
Korišteni materijal su stare fosne koje koje su nekad bile improvizirana polica u garaži i nešto dasaka koje su ostale od sanacije krovišta. Uglavnom, kvrga do kvrge i još jedna pita od govana

Ipak, taj mali stroj se pokazao koristan i sasvim solidno odradio. Vertikale vrata su 150mm široke i dužine 1050mm i to je bila muka poravnati zbog puno kvrgi koje su velik zalogaj za taj stroj. Ostalo je u profilu 80x30mm i to je išlo bez problema i na dužinu preko 2m. Nisam slikao sam proces, a i nije neko čudo vrijedno slikanja.
Sve je spojeno na utor i pero, zalijepljeno, zašarafljeno, prekitano, okupano u lanenom ulju, par temelja i završeno emajl lakom, pa dok traje, traje.

zasuni su ovaj put drveni

Zasune sam ostavio natur i namakao u lanenom ulju. Kad više nije pilo, dobro navoskao. Pretpostavljam da će to prvo otići, ali nije neki problem napraviti nove.

Velika su malo većeg raspona , pa imaju puni križ.

Staro za novo

Koliko bi vi naplatili izradu ovakvih vrata i da li bi se uopće hvatali tog posla? Prije izrade sam poslao nekoliko upita i ponude koje sam dobio su po mojoj procijeni bile vrlo visoke. Imam dojam da se takve stvari nikome ne rade, pa da odbijaju cijenom? Iznosi su se kretali od 1000 - 1500 E, a jedna ponuda je bila 1800E. Možda griješim jer nemam blage veze kako to profesionalci računaju, ali meni se to čini puno za jednostavna vrtna vrata od jelovine? Da, to su bile cijene bez završne obrade.