Neki stari radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
BR
Moderator
Moderator

Neki stari radovi

Post by BR »

Podseti me Radenko, da nisam nista zakacio od starijih stvari koje sam radio. Na zalost nisu veliki komadi, ali mi se cini da su zanimljivi. Na zalost, ono sto sam radio od ozbiljne stolarije dok sam imao radionicu je bilo toliko davno, da nije ni slikano. Sve to se zavrsilo pre 2000.

Prvo je restauracija prepravka i finisiranje. Jedna strana drske je bila unistena od vlage, i ceo komad je kompletno refinisiran, a pola drske napravljeno iz pocetka. I na kraju isfinisirano. Drvo je pikovano, bajcovano, pa finisirano CCL gunstock oilom.

Image
Image

A ovo je kompletan rad. Od flaha pa nadalje. Drska je tigrasti javor, finis je bajc i tru oil. Secivo je 4149, diferencijalno kaljeno. Imam negde i slike kako je to sve pravljeno, ako nekoga zanima.

Image
Image

Evo jos jednog. Ovaj je bio toliko davno da sam na njega zaboravio. Drska je Purplehart+ bukva.

Image

Pa jedan sa drskom od kruske, i rucno kovanim scivom koj je napravio prijatelj iz Norveske.

Image
Image

Ako iskopam jos neku od starih fotografija kacim.
Last edited by BR on 23 Dec 2013 23:21, edited 1 time in total.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Svaka cast Br svidja mi se ovaj noz sa drskom od kako kazes tigrastog javora a de reci kakav je ovo masingever na prvoj slici lepa drska! :prsgore: :skool:
smirglaj nikad dosta
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Masingever je takmicarski vazdusni pistolj, Toz 43. Malo staija konstrukcija, ali se prilicno dobro nosi, sve dok nemas vrhunske rezultate. Jedno vreme sam redovno gadjao, i bio prezadovoljan sa onime sto mi je pruzao, no nema se vremena za sve.
Last edited by BR on 24 Dec 2013 08:26, edited 1 time in total.
Post Reply