Moj prvi rustic sto

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
paparazzit
Precizni šegrt

Moj prvi rustic sto

Post by paparazzit »

Evo mog prvog rustic stola koji sam napravio.

Image
Image
Image
Image[/img]

Jedno pitanje imam za vas iskusne sa farbanjem: Da li mogu da predjem dasku sa crnom podlogom, ismirglam to pa predjem nekim sandolinom i posle izlakiram. Hocu da dobijem efekat matorog i ishabanog drveta bez da ga smirglam 100 puta? Hvala
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

Jos jedno pitanje. Gde u NS-u da kupim neke malo bolje ravne daske. Ovo sam radio od dasaka sa paleta ali one nisu bas ravne. Hocu da napravim pisaci sto po uzoru na ovaj
Image a necu da mi povrsina bude neravna.
Hvala
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ravne daske u nekim bau trgovinama ili kod nekog stolara .

Å to se tiče izgleda starog , možeš probati paliti drvo let lampom , dobiješ fora izglrd
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Kolega probaj malo da prelistas forum negde sam video nesto o dobijanju izgleda starog namestaja al nikako da se setim gde sam procitao :D

A sto se tice ravnih daski ja bih ti preporucio da nabavljas bilo kakve pa odneses kod nekog stolara malo da ti to poravna ili ako oces sam onda uzmi elektricno rende i zezaj se malo :D
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

E kupio sam elektricno rende pre par dana. Neku Enhell igracku pa cu da probam nesto sam. Jel ima neko neki video na netu da mi pokaze na tu temu.
Hvala
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Ako je einhell za hobi si solidnu masinu nabavio :) a video za to ne znam dal ima negde :) ako ti ne ide bas sve kako treba mogu probati nekako da ti objasnim mozda neko pomagalo da napravis da ti ide lakse s tim rendem.... iii prolistaj i malo po forumu opet sam se setio da sam negde al ne znam gde video sliku kako je neko namontirao naopacke rucno rende na neki sto i koristio je kao normalan abichter :D
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

Ma skontao sam ja kako da na siguran nacin upravljam time ali ne znam na primer kako bas to da izvedem oko ispravljanja dasaka kada su na primer malo na jednu ili drugu stranu, koju dubinu kada da koristim i da li da idem uz god ili suprotno godu i tako te cake.
Ovo mi je isto kao da sam kupio peglu. Video kako neko pegla i znam cemu sluzi ali da mi das kosulju da ispeglam, to je vec malo teze :)
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Ako misliš ozbiljnije da se baviš stolarijom onda abrihter,diht pa sve redom ili će te drati na stovarištima kao mene.Neki dan sam kupio štaflu 5x8 od 4 metra i platio je 380 din pa sam tražio da mi poravnaju sve 4 strane i to su mi naplatili 400 din.
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

Uf bog te... nemam bas nameru da se ozbiljno bavim stolarijom iskreno nego sam se sada u poslednjih godinu dana zainteresovao.
Vidim da si iz NS. Gde nabavljas drvo ako smem pitati?
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

@paparazzit
Pa sto se tice obrade uvek ti lepse bude obradjeno kad ides uz nizanje godova :)
A za ovo ispravljanje dasaka pokusacu da razmislim kako ovako napismeno da ti pomognem :) Ovako da ti ispricam nije problem al da napisem ubi me ne znam kako :D

Inace ako imate problema sa nabavljanjem grade vi koji ste iz ns ima jedno stovariste kod nadvoznjaka kod Matijevica....nisu skupi a drvo je ok em sto ga drze u halama ne kisne i ne przi ga sunce em sto je lepo slozeno i nije bas pokrivljeno samo je jedina mana sto drze samo camovinu :(
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

Jel to onaj nadvoznjak ka rumenci, na sajlovu?
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Jeste bas onaj nadvoznjak :) Imas tamo dva stovarista jedno je Virdzinija tu imas jako lepo suseno drvo al bogami i cena je lepa i ima ovo za koje sam ti reko :)
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

E bas sam ih gledao pre nekako kada sam isao u WObby
Hvala na informaciji to mi je najvise trebalo. Ja kupujem daske na najlonu posto ne znam nigde drugde.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Nema na cemu druze....ako ako jos neka pomoc zatreba tu sam :)
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Ako ti nije potrebna veća širina daske imaš od 10,5sm hoblovane 30mm beli bor i čamove od 18 mm isto hoblovane.To ti je stovarite,neću da napišem ime zbog reklame,na sajmu.Odeš na teretni ulaz ,rampa ,platiš ulaz 30 din pa desno do kraja i tamo imaš šta hoćeš,korektni su sa cenema.A možeš i na Klisi ima ogromno stovarište,nema šta nema a i puštaju na diht a i cene su prve.mislim da je Klisanski put pa negde oko sredine.Daske ima na sve strane samo treba lova
Post Reply