Ukratko, zbog naglog sirenja porodice u relativno malom stanu, ukazala se potreba za dodatnim prostorom. Verovatno vam je poznato ono: dodju deca na svet, pa onda jednog dana dodju u vasu spavacu sobu i kazu: "od danas je ovo nasa soba".... :-)
E, to se desilo i meni ... spakujem krevet i iznesem ga iz "moje" spavace sobe i kako nisam znao ni gde cu sa njim ni gde da ga lagerujem, a kako nismo hteli da ga rasprostemo po dnevnoj sobi, moja draga i ja odlucimo da ubacimo krevet u trpezariju 2x3 m2 ali da zadrzimo i mesto za rucavanje....
Iz kompletne palete "problema", rodila se ideja o krevetu koji preko dana visi na plafonu, a kada je vreme spavanju, spustimo ga sa plafona preko stola i stolica.
Od ideje do realizacije, proslo je oko godinu dana. Bilo je tu puno razmisljanja, jurnjave po internetu, raznih ideja, kako to da napravim, sa cime da napravim itd.... Radio sam i testove i eksperimente ....
Evo sta je nastalo:

Nadam se da ce vam se svideti ideja, a meni je vazno da funkcionise na radost svih ukucana!