sto za kafu

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
velja
Vrhunski majstor

sto za kafu

Post by velja »

Pokusacu da prikazem progres u izradi ovog stocica

Image

Image

Image

Image
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Super je ispao!!! Kako si sekao nogice?

Koji finiš planiraš?
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

odlicno ,svaka cast ..jel od hrasta i jel ploca na kraju uza ili slika malo vara ...noge su za 10
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Bravo! Mene zanima veza između nogica i suknjice. Mislim da nije klasični čep-utor. Takođe, ako nije problem da slikaš kako si spojio gornju ploču stola sa ostatkom konstrukcije.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko vidim veza nogice-suknjica je odradjena klasicnim okovom za tu namenu. Dva zareza na suknjici, i hangar vijak u nozi.
Znaci nikakav cep-utor. Nogica i suknjca samo nalezu jedna na drugu a hangar ih drzi cvrsto priljubljene.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Spoj nogica i sorgova je sa okovom. Nikakav cep-rupa. Sto nije zavrsen. Samo je napravljena ploca i nogare (postolje). Sad treba da pravim jednu policu na 15cm od poda ali mi ona zadaje probleme jer hocu da napravim u formi rama sa poprecnim letvicama sirine 24mm sa razmakom 24mm. Naravno, tu je i spoj ploce i ostatka stola koji treba da izvedem, smirglanje i bacovanje, lakiranje...
A da, nogice sam sekao ubodnom a onda po sablonu, obradio frezerom i zaoblio dve spoljne ivice na r20.
Last edited by velja on 30 Jun 2010 05:33, edited 1 time in total.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Voleo bih da vidim krajnji proizvod...
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Bice sigurno, i po neka faza izmedju, ako me ne mrzi da slikam.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

mbole wrote:Koliko vidim veza nogice-suknjica je odradjena klasicnim okovom za tu namenu. Dva zareza na suknjici, i hangar vijak u nozi.
Znaci nikakav cep-utor. Nogica i suknjca samo nalezu jedna na drugu a hangar ih drzi cvrsto priljubljene.
Sve je to jasno. Nego me interesovalo da li je dodatno još nešto stavio. Ako se koristi samo ovaj okov ume on i da se rasklati...
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Pa ta polica dole koju treba da napravim ce da ga ucvrsti
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

velja wrote:Pa ta polica dole koju treba da napravim ce da ga ucvrsti
Sa njom je to druga priča. Kada sam pitao, nisam znao za ovaj "mali" detalj sa policom.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Taj okov je i pravljen da moze da se rasklati :)
Upravo zbog toga, stolovi koji su ovako povezani mogu da imaju krutu vezu suknjica-ploca (ploca je jednostavno zasrafljena za suknjicu).
I upravo zbog toga se na hangar vijcima koriste leptir matice, kako ne bi mogli previse da se stegnu. Kada se stegnu rukom, taman drze koliko treba da se ne klacka, a da sve zajedno moze da "radi" (naravno osim ako dovedes komsiju rudara, da to pritegne... ili koristis motorcangel)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nemozemo docekati slike gotovog stolica,ovo do sad je super.;)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Za tu policu bi mi vrsio posao ovakav ekscentar. Da li neko zna kako se ovo zove ili gde ima?
Image
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Vrlo jednostavno, a opet otmjeno.
Svaka čast.
Post Reply