Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Hvala na podršci. Na žalost nemam fotografije svog ponosa, euro falc prozora sa otklopno/zaokretnim GU okovima, na njima sam naučio mnogo a i dobro su ispali.
Singer, u pravu si, mješavina jela/smreka(čamovina) i crni bor, tako su donijeli građu. Namjera mi je kupiti kubik dva gredice crnog bora i pustiti da sušne, fantastičan je za ove garniture samo da nije svjež.
Krajišnik wrote:Hvala na podršci. Na žalost nemam fotografije svog ponosa, euro falc prozora sa otklopno/zaokretnim GU okovima, na njima sam naučio mnogo a i dobro su ispali.
.
e majke ti, samo mi kazi sa cime si uradio te prozore
Last edited by pajja on 03 Dec 2009 16:17, edited 1 time in total.
Od mašina imam polovni MiniMax ST3W (štucer, frezer) i odvojeno već spomenuti problematični SICAR PRO400 diker/abrihter, nešto glodala (6mm, 8mm, 10 mm, 14 mm, 40 mm ...) glavu za frezer sa promjenjivim pločicama. Sa time izvodim sve grube radove a za finjaka je tu AEG 100mm tračna brusilica i najmiliji Metabo 150mm rotaciono ekscentrična brusilica i naravno ruke i šmirgla na spužvi.
Eurofalc kombiniram sa ravnim glodalima, naradim se kao konj, utor za okove pravim sa glodalom baš za to a za ukopavanje šliceva a za GU okove imam njihov original šablon koji sam dobio kod prve narudžbe, inače bez njega nema ništa, nema šanse ukopati sve kako treba. Ako vas zanima mogu slikati pa pustiti foto šablona.