Živeli Radenko :skool::skool::skool:radenko wrote:Tako je Nikola samo napred!! Svaka cast za radove, pozdrav! :skool:
Od električara, dipl.policajca do hobi stolara :)
Nikola - u stvari nece jer ako je sporet na sredini, ploča pokriva stranice.
Prilikom dizajniranja kuhinje pravilo je da se redom uklapaju slijedeci segmenti:
- gruba priprema - otpakivanje, guljenje i sl
- pranje - sudoper
- fina priprema - sjecenje, dodavanje zacina ...
- kuvanje -
- posluživanje - prebacivanje hrane na tanjire i sl
U slučaju da se kuhinja pravi u redu (da nema izdvojeni dio kao ostrvo ili šank) segmente bi trebalo postaviti po navedenom redoslijedu s lijeva na desno. U slučaju da kuhinja ima zasebno ostrvo kuvanje i posluživanje se prebacuju na njega.
To je što se tiče ploče. Elementi (donji i gornji) se prave da služe istoj svrsi. Npr. sudoper i viseci element iznad se prave tako da mogu primiti sva sredstva za ciscenje i, u manjim kuhinjama, kantu za smeće; iznad šporeta ide napa, a s lijeve strane začini...
Znam da je to skoro nemoguće izvesti iz milion razloga, ali pitao si pa...
Na kraju krajeva, dosad sam napravio preko kilometar kuhinja, a ni ja nisam napravio više od 3-4 kuhinje koje u potpunosti slijede pravilo. Čak ni kad sam imao odriješene ruke da sam isplaniram čitavu kuhinju. I kad ima i mjesta i para za sve navedeno instalacije su na pogrešnim mjestima.
Važno je da su ljudi zadovoljni, i još važnije je da su platili
Prilikom dizajniranja kuhinje pravilo je da se redom uklapaju slijedeci segmenti:
- gruba priprema - otpakivanje, guljenje i sl
- pranje - sudoper
- fina priprema - sjecenje, dodavanje zacina ...
- kuvanje -
- posluživanje - prebacivanje hrane na tanjire i sl
U slučaju da se kuhinja pravi u redu (da nema izdvojeni dio kao ostrvo ili šank) segmente bi trebalo postaviti po navedenom redoslijedu s lijeva na desno. U slučaju da kuhinja ima zasebno ostrvo kuvanje i posluživanje se prebacuju na njega.
To je što se tiče ploče. Elementi (donji i gornji) se prave da služe istoj svrsi. Npr. sudoper i viseci element iznad se prave tako da mogu primiti sva sredstva za ciscenje i, u manjim kuhinjama, kantu za smeće; iznad šporeta ide napa, a s lijeve strane začini...
Znam da je to skoro nemoguće izvesti iz milion razloga, ali pitao si pa...
Na kraju krajeva, dosad sam napravio preko kilometar kuhinja, a ni ja nisam napravio više od 3-4 kuhinje koje u potpunosti slijede pravilo. Čak ni kad sam imao odriješene ruke da sam isplaniram čitavu kuhinju. I kad ima i mjesta i para za sve navedeno instalacije su na pogrešnim mjestima.
Važno je da su ljudi zadovoljni, i još važnije je da su platili

- art of wood
- Vrhunski majstor