Moji pocetnicki radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Evo konacno sam skroz zavrsio. Treba samo jos nosace da napravim na mesto ovih srafova sto sam oznacio na slici. Kada masinu podesim gde treba, ima ih 8, njih cu da odvrnem tako da masina stoji na njima.

Image

Inace, danas sam bocnu busilicu montirao i laminat 10mm stavio u celu radionicu.

Image

Sasasasa, pod je skroz ravan, laminat je odlicno legao. Njega sam stavio jer me je najpovoljnije izasao. Ne krivi se i masina se odlicno pomera. Gde god da je stavim ona je pod vaser vagu.

Sutra mi je ostalo jos protivklizne trake da polepim, pa da se konacno bacim na radove sa drvetom :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kojom magijom (ili kalibrom :)) si naterao zidare da naprave lepo ravan pod?
Posto znas vec... "col dole col gore... sta je be problem?"

Ili si ga sam pravio?
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

A davno se to radilo, 1998 ako se ne varam. Valjda su bili zidari dobro podgrejani. U svakom slucaju, i da se desi da nije u libelu, imacu te nosace pa cu sa njima regulisati. Masina ce stojati na tockovima samo kad se pomera
Za sad je u vagu :)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Magija je jednostavna - dogovorili da rade za dnevnicu a ne uprijeko. Garant su radili bar 5-6 dana duže, ali na kraju je dobro ispalo. I njemu i njima :)

Å to se tiče laminata - sretno. Jeste da ćeš lakše manipulisati sa svim što radiš i da su ti šanse da oštetiš materijal skoro nikakve, ali volio bih da vidim pod poslije jedno godinu dana... Mada opet, šta te briga kako pod izgleda...
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Ma kupio sam trecu klasu, ispod 2e kvadrat. Oko 60e me je kostao. I da ga menjam za god dana, to nisu neki troskovi :)
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Evo jednog bastenskog klub stola:

Image
Image
Image
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Super, vidi se napredak u odnosu na prosle radove
damir1965
Šegrt

Post by damir1965 »

Koji si lazur koristio
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Samo udri
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Hvala!
Koristio sam belinka lazur i lak 2u1 ton oraha, 2 ruke i sutra cu ga preci lakom posto je napolju pa da bude zasticeniji. Inace sve je od camovih greda 10x10, doduse posle abrihter dihta sad su oko 8x8
Last edited by winston1989 on 05 Apr 2017 20:51, edited 1 time in total.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

moras ici kod nekog majstora da ti objasni kako se okrecu godovi kad se lepi u tablu_?
smirglaj nikad dosta
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ma polako, momak tek pocinje
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Ma jok, kad se ploča iskrivi svima kaže da je to tako htio. To je sad moderno :)

Mada, volju imaš, alat imaš, sad bi bilo pravo vrijeme da pročitaš koju knjigu. Tek će onda neke stvari leći na svoje mjesto. A budući da si još uvijek u dvadesetima (sudeci po imenu) imaš dosta vremena da jednom konkurišeš najboljim majstorima u NS
borism25
Majstor

Post by borism25 »

samo jedno pitanje zasto tako debelo? da je bilo 4cm i to je vec dovoljno dobro, drugo od 10x10 nebi morao toliko puno odbaciti da si prepilio na pola, bar po mojem nekom sudu. Okretanje daske + da poslozis da su sve u istom smjeru, ako vec gurnes sve odjednom u debljacu da nebude cudenja zasto kida :D

Mene je stolar ucio na nacin da ako ne mozes odmah sloziti i odluciti se, napises si lijepo D (desna) L (lijeva) na drvo, D su ti blize srcu, L vanjske. Kasnije kad slazes jos si povuces smjer u kojem ti ne kida drvo i za manje od 1min mozes sve presloziti. Nisam bas neki crtac ali nadam se da moze bar malo posluziti (drugi crtez skroz desno "daska" koju bi trebalo okrenuti). Bitno je da jedna drugu "vuce"

Image

Image

http://www.woodworkingnetwork.com/sites ... tation.jpg

http://www.startwoodworking.com/sites/d ... 20move.JPG
Last edited by borism25 on 06 Apr 2017 13:55, edited 1 time in total.
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Hvala vam svima na sugestijama. Borism25, imao sam viska nekih greda pa sam odlucio da sto bude masivan, nije mi se dalo da ih secem na pola, ovako mi izgleda mocnije. Da budem 100% iskren, okretanje dasaka mi uopste nije palo na pamet kad sam lepio/spajao. Odlicno sam shvatio tvoje crteze, hvala na utrosenom vremenu da mi objasnis. Iduci put cu sigurno obratiti paznju na to :)
Post Reply