Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
djagi, hvala na slikam exta urađeno to je to! Ja imam veliki frezer na kombinirki pa sam mislio da skinem sa nje ali sad zahvaljujuci tebi ipak ću da se bacim na (samogradnju) prepravku starog ("Eeevo rešenja")
DJAGY dali ti je na abrihteru drveno postolje?
cije proizvodnje su ti masine?
posedujem dve identicne radne stolove - "tezga" kao ona tvoja stara sa drvenim spinglama i identican rucni alat i stege od pokojnog pradede i dede (mislim da je jedna stega od osnivanja radionice oko 1928 godine).
Last edited by kaste on 25 Jan 2008 19:07, edited 1 time in total.
djagi wrote:Zoranp,nije CNC ali radi.Mnogo veliki posao treba da imac da bi uposlio CNC,a sta su majstori sve radili rucno nisu ni razmisljali o cnc i mnogo manje problema su imali
Evo mojih ranijih radova koji su uslikani dok se uveliko radio masiv za siru potrosnju.
Radovi su kompletno moje delo (od obrade drveta do farbanja i tapaciranja).
branimire, fotke su ok! samo me iteresuje REGAL!!!!???? moj drugar ima isti takav ako možes poslikaj malo detalja od regala (šarke, vrata...detalje)! hvala. a ja ću danas da odem kod druga da uslikam njegov regal pa da uporedimo
Regal je kopiran po uzoru koji je radila Nova Buducnost iz Subotice. Sarke su nabavljene iz Backe Topole
ima jedna firma koja je radila okove.Sank je isto radjen po uzoru na Italijanski koji je imao za gornju plocu mermer, a ovde je ultrapast. Ram vrata je ceono lepljen. Ispuna je od funiranog hrastovog spera na koji je nalepljen 10 mm furniran sper (obican sper kantovan hrastovinom pa preko toga furniran da bi se mogao izfrezovati profil).Nije problematican za izradu, samo je potrebno napraviti sablone, tu mi je dosta trbalo vremena.