STOLARIJA I DUBOREZI BRACO BIJELJINA

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

moracu da pocnem da vezbam, prvo za svoj cejf pa dalje cemo da vidimo samo da uleti neki veci posao da bude viska para za airbrush i mali kompresor :)
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Slavkoooooo wrote:moracu da pocnem da vezbam, prvo za svoj cejf pa dalje cemo da vidimo samo da uleti neki veci posao da bude viska para za airbrush i mali kompresor :)
Hehe-zapalio se mali-ako ako :tummenupp: tako sam i ja pre 10ak god. Nisam ni sanjao da ću raditi ovo što sada radim.Ali polako,malo po malo i eto...
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

e da imam josh 1 pitanje sablone pravis sam ili postoji negde da se uzme ?

Previse gledam overhauling :) znaci kad vidim one ljude sta rade sa freehand najezim se, po meni su to umetnici
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ovo je Sto !! Ko za jožu bravara poručen Al vidi se majstore okom radiš EEEEEE Pa preslikavaš ručno, nema ko zna zna ! Svaka Čast vrlo lepo
Dva put zine , a tri put slaže
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

MapleMan wrote:Ovo je Sto !! Ko za jožu bravara poručen Al vidi se majstore okom radiš EEEEEE Pa preslikavaš ručno, nema ko zna zna ! Svaka Čast vrlo lepo
;) Danas sam završio kundak za bokericu-posle 10ak radnih dana. Napravljen je od orahove 5ice,plus duborezi. Podkundak je originalan i od bukovine-pa sam tonirao oba sa vodenim bajcom da izjednačim boje.Pošto nema neku texturu ova orahovina-sutra ću pre lakovanja AIRBRUSHOM nacrtati godove i texturu da bude malo atraktivniji. Lakovaću sa nitro osnovnim i par kilograma PU :P -volim debelo.

Image

Image

Image

Image
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Alat koji sam koristio da napravim kundak-stara dleta od pok.oca i neka moja improvizovana-sasvim dovoljno.Bajcovano-fali malo više strukture drveta da bi bilo :tummenupp:

Image

Image

Image

Image
Last edited by braco1 on 11 May 2011 00:26, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Družemo sve pohvale za rad ! Ali sa nitro lakom mali savet ako možeš nemoj raditi ! Probaj sa Bankirai Oil na vodenoj bazi ulje od bundeve ja sam juče ceo dan farbo sa tom vrsto bankirai daske terasa daske ili brodski pod fenomenalan je i drvo upija iz treće ruke pa posle lak mogu se raspitati gde je gazda kupio u Novom Sadu imaš i od 2,5L Pakovanje Pa onda PU Lak ! Image
Dva put zine , a tri put slaže
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Maple-Iskreno-prvi put čujem za taj postupak. Plašim se i klasičnog sadolina jer sadrži ulje-što posle može rezultirati ljuspanjem laka jer ne hvata za masnu površinu...zato koristim nitro i vodene bajc koji su fanta za lakovanje. Reci mi -kako toniraš sa tim uljem?Ima ga u raznim bojama? Jesi li gde postavljao slike radova sa tim "postupkom"?
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Lakovano-odustao sam od debeloslojnog PU sa glazurom jer bi mi pokrila duboreze i ne bi bili izražajni i precizni kao sada-popunile bi se sve šupljine i šare...Znači par slojeva nitro grund + par slojeva završni-šmirglanje naravno medju lejerima...osnova stolarstva:šmirglanje do bola :/ Ograničeni sjaj-oko 40%

Image

Image

Image
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

još koja- vide se naslikane AIRBRUSHOM konture-godovi i šare koji nisu bile ovako izražajne posle bajcovanja..

Image

Image

Image

Image
Last edited by braco1 on 11 May 2011 17:28, edited 1 time in total.
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Odlicno izgleda.I vise od toga.A koliko je isplativo ovo raditi,mislim imas li zarade na ovoliki trud i ovako lep komad .Trebalo bi dobro da se naplati.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Braco jako lepo,medjutim ja licno nebi koristio nitro za tu namenu(posto je on za interijer pa moze lako da puca i ljuspa se)ipak je to pucaljka :)
kad smo znali ici u lov mlatio sam trstiku kundakom, ipak bi se odlucio za vodene lakove mnogo su rastegljiviji od nitro.;)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Kolko para za jedan ovakav kundak?
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Bojan wrote:Kolko para za jedan ovakav kundak?
Radim iz zadovoljstva-nije sve u parama :oskyldig:.:D
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Nexent wrote:Odlicno izgleda.I vise od toga.A koliko je isplativo ovo raditi,mislim imas li zarade na ovoliki trud i ovako lep komad .Trebalo bi dobro da se naplati.
Naravno da se naplati-e sad treba uzeti u obzir naše standarde i uslove plaćanja...iskreno - zbog toga nije lako naplatiti našim ljudima, uglavnom se zovu Nemanja :/ . Često puta nagradim mušterije i častim ih nekim manjim duborezom i sl.,da bi kundaci bili lepši kad odu od mene-reklame radi. To važi za obične ljude,koji imaju skromne zahtjeve..Kad je reč o mušterijama koje znaju šta hoće-zahtevaju,pa još gledaju u kataloge Frankonija i sl. onda naplaćujem punu tarifu..jer -bez duboreza se može....
Post Reply