STOLARIJA I DUBOREZI BRACO BIJELJINA
- Slavkoooooo
- Precizni šegrt
Hehe-zapalio se mali-ako ako :tummenupp: tako sam i ja pre 10ak god. Nisam ni sanjao da ću raditi ovo što sada radim.Ali polako,malo po malo i eto...Slavkoooooo wrote:moracu da pocnem da vezbam, prvo za svoj cejf pa dalje cemo da vidimo samo da uleti neki veci posao da bude viska para za airbrush i mali kompresor
- Slavkoooooo
- Precizni šegrt
MapleMan wrote:Ovo je Sto !! Ko za jožu bravara poručen Al vidi se majstore okom radiš EEEEEE Pa preslikavaš ručno, nema ko zna zna ! Svaka Čast vrlo lepo

Alat koji sam koristio da napravim kundak-stara dleta od pok.oca i neka moja improvizovana-sasvim dovoljno.Bajcovano-fali malo više strukture drveta da bi bilo :tummenupp:

Last edited by braco1 on 11 May 2011 00:26, edited 1 time in total.
Družemo sve pohvale za rad ! Ali sa nitro lakom mali savet ako možeš nemoj raditi ! Probaj sa Bankirai Oil na vodenoj bazi ulje od bundeve ja sam juče ceo dan farbo sa tom vrsto bankirai daske terasa daske ili brodski pod fenomenalan je i drvo upija iz treće ruke pa posle lak mogu se raspitati gde je gazda kupio u Novom Sadu imaš i od 2,5L Pakovanje Pa onda PU Lak ! 

Dva put zine , a tri put slaže
Maple-Iskreno-prvi put čujem za taj postupak. Plašim se i klasičnog sadolina jer sadrži ulje-što posle može rezultirati ljuspanjem laka jer ne hvata za masnu površinu...zato koristim nitro i vodene bajc koji su fanta za lakovanje. Reci mi -kako toniraš sa tim uljem?Ima ga u raznim bojama? Jesi li gde postavljao slike radova sa tim "postupkom"?
Lakovano-odustao sam od debeloslojnog PU sa glazurom jer bi mi pokrila duboreze i ne bi bili izražajni i precizni kao sada-popunile bi se sve šupljine i šare...Znači par slojeva nitro grund + par slojeva završni-šmirglanje naravno medju lejerima...osnova stolarstva:šmirglanje do bola
Ograničeni sjaj-oko 40%

još koja- vide se naslikane AIRBRUSHOM konture-godovi i šare koji nisu bile ovako izražajne posle bajcovanja..

Last edited by braco1 on 11 May 2011 17:28, edited 1 time in total.
Braco jako lepo,medjutim ja licno nebi koristio nitro za tu namenu(posto je on za interijer pa moze lako da puca i ljuspa se)ipak je to pucaljka 
kad smo znali ici u lov mlatio sam trstiku kundakom, ipak bi se odlucio za vodene lakove mnogo su rastegljiviji od nitro.
pozdrav!!!

kad smo znali ici u lov mlatio sam trstiku kundakom, ipak bi se odlucio za vodene lakove mnogo su rastegljiviji od nitro.

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Naravno da se naplati-e sad treba uzeti u obzir naše standarde i uslove plaćanja...iskreno - zbog toga nije lako naplatiti našim ljudima, uglavnom se zovu NemanjaNexent wrote:Odlicno izgleda.I vise od toga.A koliko je isplativo ovo raditi,mislim imas li zarade na ovoliki trud i ovako lep komad .Trebalo bi dobro da se naplati.