daleko
- art of wood
- Vrhunski majstor
Ma tako bilo uradjeno. Nemam pojma ko je radio al na cetiri strata stepenista samo jedno gaziste im je za pet milimetra uze. U principu to je nekad bilo stepeniste iz metala. Oni to sve lepo zasalovali izlili iz betona. Ostao samo stub u sredini od metala koji cu kasnije da opsijem. jos gazde da izaberu model stubova i rukohvata. ( ne zuri I'm se. To im vikendica). Al beton su ugradili ko japanci. Idealno ravno. Ja pomislio na prvi pogled da je knauf.
Gde to pise da zidari smeju da fulaju 5cm levo desno?
To sto mi i jos po neko to trpimo...
Sto rece jedan moj kolega...
Jel nesto falilo mojim markama? Da nije neka bila sa otkinutim coskom, odstampana ukrivo, falsifikovana...?
Pa sto je onda moj zid ukrivo? (Radilo se o alu vratima, al isti djavo)
Alo bre... za dnevnicu od 40-50 evra... ima da bude staklo... i ne da treba da bude u vinklu, nego ima masinskom libelom da ga proveravam.
Jel nesto falilo mojim markama? Da nije neka bila sa otkinutim coskom, odstampana ukrivo, falsifikovana...?
Alo bre... za dnevnicu od 40-50 evra... ima da bude staklo... i ne da treba da bude u vinklu, nego ima masinskom libelom da ga proveravam.
- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
mbole wrote:Gde to pise da zidari smeju da fulaju 5cm levo desno?

ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
- art of wood
- Vrhunski majstor
ne pise nigde i sam sam po struci gradjevinac ,samo je nepisano pravilo
skoro sam radio stepeniste .....ne znas odakle da krenes nema sta nema :smejanje:
prosto se zacudis kad je sve kako treba
majstori od temelja svaljuju jedan na drugog krivicu ,zadnji majstor je stolar od stokova stepenista....... svima moras da objasnjavas da neke stvari ne mogu da se isprave razlike u visini podova u prostorijama............ ::neznam:: trebalo je ih resavati ranije

prosto se zacudis kad je sve kako treba
majstori od temelja svaljuju jedan na drugog krivicu ,zadnji majstor je stolar od stokova stepenista....... svima moras da objasnjavas da neke stvari ne mogu da se isprave razlike u visini podova u prostorijama............ ::neznam:: trebalo je ih resavati ranije
Pre jedno mesec dana sam radio neka gazišta za stepenice, za neku vikendicu u Bockama kod Sremskih Karlovaca. To čovek ne može da veruje kako je urađeno. Ni jedan stepenik nije iste širine, visine i dubine. Čovek ne želi čela i ne želi lajsne oko gazišta. Ljudi moji da ne poverujete da u nekim gazištima ima oscilacija i po 5 cm a ne 5 mm. Zidovi krivi ko kifle. Na kraju ga ubedio da stavi lajsne oko ivica stepenica da se bar tu malo upristoji i da liči na nešto.
Jos uvek nisam naleteo na stepeniste, koje nije imalo problema ( krivo, nije vinkla, oscilacije u visini i dubini), ali.... imam resenje . Ponudu dajem odvojeno: toliko za gazista, toliko za povrsinsku zastiti ( zavisno od zelje kupca: lak, bajc, ulje ...) i TOOOLIKO za montazu :-) . I na srecu sada uglavnom prodajem samo gazista, a nekom drugom prepustam zadovoljstvo da zaradi od montaze.