Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
nikola28 wrote:A zasto stavljas pvc vezac?Vidim na stolu i Henkelov moment
Samo da pridrzi dok lepak ne odradi svoje ili ne lepis pojedine keksove?
pvc vezač je reda 5,00 rsd, znači skoro pa džabe :smejanje:, mnogo daje čvršći spoj u kombinaciji sa keksom, a i ne mora spoj da bude stegnut stegom, znači može odmah element da ide na montažu-korišćenje, isto to praktikujem sa kuhinjskim elementima gde su vidljive bočne strane.. :prs:
Last edited by -NIKOLA- on 10 Sep 2015 06:36, edited 1 time in total.
Uglavnom,zadovoljan si jacinom spoja iako nisi stezao stegom,dovoljno je sto pvc vinkla "privuce"?
Pitam,zato sto nisam tako dosad radio,mada,ako je dovoljno tako onda extra
Mnogo brze i sa mnogo manje muke i snalazenja,pogotovo kad je komad prevelik za stegu...
Kad radis sa keksom i univerom, nema potrebe za velikom silom pritezanja samih ploca. Posto lepak ionako nije na spoju poloca (ionako nece uhvatiti kako treba za melamin), vec samo na keksu.
Ploce je dovoljno privuci jednu do druge da izmedju ne "zeva", a silu potrebnu za vezivanje lepka izmedju keksa i iverice ostvaruje sam keksic, posto bubri.
Kod drveta i MDF-a (sirovog) je vec druga prica, posto tu ima smisla mazati lepak na ivicu ploce, i ta povrsina je mnogo veca od povrsine keksica, pa keksici tada sluze u sustini samo da bi lepo poravnali dve ploce i da im ne daju da beze, a glavni spoj ostvaruje lepak na ivici. Tada vec ploce to jest sam spoj koji se lepi mora da bude lepo stegnut celom povrsinom.
A da li pvc vinklu prvo zasrafiti na bok fiokara na recimo 1 mm od plafona (spustiti vinklu za 1mm od vrha boka) da sraf npr 4x18 dodatno malo nategne plafon do boka da bi smanjio eventualni zazor?
Ili je dovoljno raditi na ravno...?
nikola28 wrote:A da li pvc vinklu prvo zasrafiti na bok fiokara na recimo 1 mm od plafona (spustiti vinklu za 1mm od vrha boka) da sraf npr 4x18 dodatno malo nategne plafon do boka da bi smanjio eventualni zazor?
Ili je dovoljno raditi na ravno...?
Odlicno pitanje, meni to sa pvc spojnicom ne uspe bas svaki put, a bas se pomucim oko toga...
EEEEEEE,zato postoji JIG koji je profesor napravio :buga::buga::buga:, i sa dodatnim šablonom pvc vezač uvek bude postavljen 1mm uvučen :prs: . U suštini ja uvek elemetnt prvo fiksiram stegama (pošto ih imam do 2 m dužine) i onda lagano ušrafim drugu stranu vinkle, tu onda nema beganja...
nikola28, zašto koristiš 4*18, debljina iverice je toliko, uleti ti neka fabrička greška i eto belaja na drugoj strani
Last edited by -NIKOLA- on 11 Sep 2015 06:26, edited 1 time in total.
4x18 uglavnom koristim za sarke i klizace pa kupim celu kutiju od 500 kom...za 5 godina ni jednom nisam probio...vise sam gresio sa 4x30 i 4x40 kod duplirane iverice :forbannad: