dunđeraj uglavnom od mdf-a

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Nije bitno cime vazna je zvrsnica.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Pozdrav komsija, ;) Sve je ekstra, ali mi nisu jasne na kuhinjama ove nogice, nekako mi malo, hoce li izdrzati tezinu kuhinje?
sa zenom i cikularom nije se saliti!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako mislis na ove: Image
Hoce ne sekiraj se :)
Na slici, zbog odsjaja, izgledaju malo tanje nego sto stvarno jesu, ali nogice su sasvim solidne, kompletno od metala. Ja imam slicne i to dosta vise (cini mi se da su 15cm), i evo lepo "nista ne rade" i stoje vec 4 godine.
Pored toga, nogice su opterecene iskljucivo na pritisak odozgo, posto je kuhinja "utegnuta" izmedju dva zida, a ne pritisak to moze da izdrzi ogromnu silu. Sigurno ce pre puci pod donjeg elementa nego sto ce nogica imati problema.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Ne mislim konkretno na nogice, nego na njihov broj. Na ovoj strani, cca 2 m, ima 10 nogica.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Aha, pa koliko vidim stedelo se na materijalu :) to jest koristila se po jedna nogica na dva elementa, osnosno na svaku nogicu (sem krajnjih naravno) se oslanjaju po dva boka.
Mislim da to ne pravi nikakav problem sto se tice izdrzljivosti same kuhinje, ali je verovatno bilo prilicna muka da se montira.
shef
Samostalni majstor

Post by shef »

znaš kako je komšija, kad dođe mušterija onda više nisi samo stolar. to su mogli ovi koi rade po gigantima kao "krivaja" "simpo" itd. dakle kad dođe mušterija prvo si trgovac ( lafac) a ujedno i psiholog jer mora da utičeš tako da na osnovu procjene imovnog stanja uvijek prodaš recimo kuhinju od 550 eurića iako znaš da je pošao da kupi kuhonju do 500 eura i da ga ubijediš da je dobio 50 % popust,pa onda moraš bit projektant,pa maher kako da prođeš što jeftinije na materijalu......pa tek onda majstorluci da ne pričam o naplati itd a nogice mogu da drže i mene itebe i još deset nas da se popne ,sve ostalo je vizuelni efekt....pozdrav
Jezik kosti nema, ali kosti lomi
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ono sto je zanimljivo, meni ovako lepse deluje, nego kada su po dve nogice jedna do druge, samo verujem da je ozbiljna muka montirati.
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Slazem se sa shefom u potpunosti.
Covek je objasnio pravo stanje na terenu.
shef
Samostalni majstor

Post by shef »

kad dođe prava mušterija on samo kaže šta želi i koliko treba novaca,onda redaj i što treba i netreba.....sve je naplativo
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

mbole wrote:Ono sto je zanimljivo, meni ovako lepse deluje, nego kada su po dve nogice jedna do druge, samo verujem da je ozbiljna muka montirati.
Zašto bi bilo neka velika muka...nogica učvršćena za jedan element, dugi jednostavno osloniš do njega...kad sve elemente spojiš skupa sa kutnim nastavkom za bušilicu dodatno učvrstiš nogice za ovaj drugi element.ništa strašno samo trebaš imati odgovarajući alat.
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Sve je manje tih sto ne pitaju koliko kosta.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

tomislavm wrote:
mbole wrote:Ono sto je zanimljivo, meni ovako lepse deluje, nego kada su po dve nogice jedna do druge, samo verujem da je ozbiljna muka montirati.
Zašto bi bilo neka velika muka...nogica učvršćena za jedan element, dugi jednostavno osloniš do njega...kad sve elemente spojiš skupa sa kutnim nastavkom za bušilicu dodatno učvrstiš nogice za ovaj drugi element.ništa strašno samo trebaš imati odgovarajući alat.
Da kada je u pitanju prednja nogica. Sta cemo sa onom pozadi? Ili mislis da prvo sve spojis, pa onda gurnes do zida (al tu ima preskakanja i akrobatike :))
A i oslanjanje elementa na pola nogice dok ga namestas je prilicno zaguljeno.
shef
Samostalni majstor

Post by shef »

ma sve je to mila majka,uvijek je to snalazi se kako znaš a inače i meni je ovako ljepše kad nije nogica do nogice ,prije montiranja ploče pošerafam sve kutije i to je sve jedna cjelina tako da nema "goblena"-problema
shef
Samostalni majstor

Post by shef »

evo malo radi "kontinuiteta" a i za promjenu malo rezbarije u kombinaciji sa iveralom........... "bukov list "ImageImageImage
kritike ljudi ,ni po babu ni po stričevi..
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Dobar štos sa tim listićima.:tummenupp:
Post Reply