BRAVO MAJSTORE.10 dana preturam po internetu gdje da nadzem ideju za izgradnju sopstvenog struga,ti si mi od sad inspiracija.Hvala ti na nesebicnosti,i nadam se da cu i ja staviti sliku svog struga.
MOJ STRUG
Pitanje za sve probao kod nekih kolega ali ništa.Imam u planu raditi strug za drvo,kao osovinu sam mislio iskoristit onu od cirkulara promjer joj je 35mm ako se nevaram na nju sam htio staviti steznu glavu od struga za metal kao šta je kolega laci napravio a sada na koji način prvo da pričvrstim ploču od 10mm na osovinu i pomoću šarafa da pričvrstim i steznu glavu.Naravno u steznu glavu bih trbao urezati navoj da se može pričvrstiti,pošto je osovina od tokarskog stroja(struga za metal)cijevasta bar je bila ona na kom sam radio u školi za praksu.Vaša iskrena mišljenja i savjeti,puno hvala.

Last edited by Strkic on 26 Oct 2008 08:24, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Jeste druze upravo tako osovina od cirkulara, na njoj sitan korak navoja. ploca od 10mm u ploci navoj, stezna glava od pozadi svaka ima cetri rupe, za koju se ista ploca zavrne (pricvrsti) gledaj da stugar koji ceti rezati navoj bude iskusan i precizan da nebi glava bacala, ne zbog obrade drveta nego zbog kuglicnih lezajeva da ti nebi brzo propadali. pozdrav i pitaj stagod te interesuje
Ok puno ti hvala ove tvoje slike mi jako puno pomažu i moram priznati da je stvarno jako ljepo napravljen,nego javi kad uspiješ srediti da se rade zavojnice ja sam mozgao i tražio po netu ali sve mi je nekako bezveze ili bi se trebao raditi drukčiji alat ili se nekako treba uskladiti prijenos posmaka i okretanja obradka ali kako neide mi na pamet da iskemijamo kako.
Jeste imao sam mali propust u čitanju izostavio sam daj dio,nego jel mi možeš u kratkim crtama pojasnit kako izvidiš ujednačenost da su ti isti razmaci i ljepo zavijeni jel ima neki prijenos koji se nevidi izvana ili nešto treće naravno ako nije velika tajna.

Last edited by Strkic on 01 Nov 2008 20:26, edited 1 time in total.
viewtopic.php?pid=7974#p7974LACI wrote:ne mozes da radis jednake razmake bez podeone ploce a sistem prenosa ne mogu sliku da ti posaljem jer ne znam novi sistem slanja slika jbg.
Znam da sam nov ovde i ne bih sada da se pravim pametan,ali mislim da je onaj postupak postavljanja slika previše i nepotrebno iskomlikovan pa ako će ovo pomoći mislim da je dosta jednostavnije.
A i mene interesuje podeona ploča
Dakle,otići na stranicu www.imagetitan.com gde će vam se otvoriti ovakva stranica:
(kliknuti za veću sliku)
Kao što vidite možete istovremeno postaviti više slika.Za svaku pojedinačno odete na "browse" i odaberete željenu sliku sa hard diska ili CD/DVD-a Kada ste završili sa time tamo kod RATING selektujte SAFE FOR WORK i onda UPLOAD IT.
Sačekajte da se file uploaduje (može potrajati u zavisnosti od veličine file-a i brzine vaše internet veze) i kada sve bude gotovo trebalo bi da dobijete ovakvu stranicu:

Iskopirajte tekst koji stoji u polju ispod natpisa : Clickable Thumbnail For Messageboards / Forums
I to bi trebalo da je to.Znam da mlađi članovi foruma ovo verovatno znaju ali vidim da ima dosta starijih kojima baš i ne idu ove IT veštine pa postavljam ovo prvenstveno zbog njih,nadam se da ne zamerate,pa da konačno vidimo tu podeonu ploču
A i mene interesuje podeona ploča

Dakle,otići na stranicu www.imagetitan.com gde će vam se otvoriti ovakva stranica:

Kao što vidite možete istovremeno postaviti više slika.Za svaku pojedinačno odete na "browse" i odaberete željenu sliku sa hard diska ili CD/DVD-a Kada ste završili sa time tamo kod RATING selektujte SAFE FOR WORK i onda UPLOAD IT.
Sačekajte da se file uploaduje (može potrajati u zavisnosti od veličine file-a i brzine vaše internet veze) i kada sve bude gotovo trebalo bi da dobijete ovakvu stranicu:

Iskopirajte tekst koji stoji u polju ispod natpisa : Clickable Thumbnail For Messageboards / Forums
I to bi trebalo da je to.Znam da mlađi članovi foruma ovo verovatno znaju ali vidim da ima dosta starijih kojima baš i ne idu ove IT veštine pa postavljam ovo prvenstveno zbog njih,nadam se da ne zamerate,pa da konačno vidimo tu podeonu ploču

Last edited by Robbyn on 03 Nov 2008 19:37, edited 1 time in total.