Požar - neki moji radovi...

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Nisam pazlivo procitao tvoj prvi komentar (citajuci komentare hvale) i da je iverica furnirana ali i za nju sigurno postoji neka posebna priprema...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

odlicni radovi radio sa i ja dosta air brush ali sam zabatalio treba mnogo zivaca ali se tesko moze naplatiti
pozarart
Brzi dodavač alata

Post by pozarart »

Ma nisam nikakvu preveliku pripremu radio. Radilo se o starom regalu čija površina je već bila lakirani furnir. To sam spomenuo stoga što se vide godovi a kako sam od starog regala sklepao ovaj ormar tako godovi idu u različitim smjerovima pa nije bilo poželjno da ga samo prelakiram bezbojnim već sam naslikao ovu sliku. Inače sam koristio akrilne autobaze i prelakirao 2k polumat lakom. Mislim da sam i prije toga stavio ruku šprickita.
pozarart
Brzi dodavač alata

Post by pozarart »

Reparirao sam i jednu staru uru...možda čak i pretjerao jer je došla kao nova... bila je krcata starih lakova u puno nanosa tako da se detalji više nisu niti vidjeli

Prije:

Image

Image

Poslije:

Image

Image

Image

Image
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

svaka cast za sat lepo odradjeno cime si skidao stare boje??? :prsgore: :pljesk: :skool:
smirglaj nikad dosta
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Odlicna restauracija,vidi se da si ulozio dosta vremena i rada...ne verujem da je na prodaju,ovoliko strpljenja i vremena da se dotera ovaj sat moze samo da ima pasionirani hobista ...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jesi li menjao "klikere"ili si sredjivao stare,posto vidim da su tamniji?
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
pozarart
Brzi dodavač alata

Post by pozarart »

Stari lak sam skidao s onom gelastom kiselinom za skidanje boja, malo četkicama, raznim štapićima i koječime ove detalje. Nisam ništa novog radio samo popravio poneke uglove. Tamniji su vjerovatno jer su se s vremenom više napili laka a valjda ponešto više upili pajca kad sam nanovo malo nanio da osvježim boju drva. Prelakirao sam mat lakom.

Å teta da nisam koju više fotku napravio prije nego sam počeo. Mnogo detalja u drvu se nisu niti nazirali od količine nanesenog laka.
Last edited by pozarart on 17 Feb 2014 19:35, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kako su montirana bocna stakla?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Post Reply