Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ma nisam nikakvu preveliku pripremu radio. Radilo se o starom regalu čija površina je već bila lakirani furnir. To sam spomenuo stoga što se vide godovi a kako sam od starog regala sklepao ovaj ormar tako godovi idu u različitim smjerovima pa nije bilo poželjno da ga samo prelakiram bezbojnim već sam naslikao ovu sliku. Inače sam koristio akrilne autobaze i prelakirao 2k polumat lakom. Mislim da sam i prije toga stavio ruku šprickita.
Reparirao sam i jednu staru uru...možda čak i pretjerao jer je došla kao nova... bila je krcata starih lakova u puno nanosa tako da se detalji više nisu niti vidjeli
Odlicna restauracija,vidi se da si ulozio dosta vremena i rada...ne verujem da je na prodaju,ovoliko strpljenja i vremena da se dotera ovaj sat moze samo da ima pasionirani hobista ...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Stari lak sam skidao s onom gelastom kiselinom za skidanje boja, malo četkicama, raznim štapićima i koječime ove detalje. Nisam ništa novog radio samo popravio poneke uglove. Tamniji su vjerovatno jer su se s vremenom više napili laka a valjda ponešto više upili pajca kad sam nanovo malo nanio da osvježim boju drva. Prelakirao sam mat lakom.
Å teta da nisam koju više fotku napravio prije nego sam počeo. Mnogo detalja u drvu se nisu niti nazirali od količine nanesenog laka.
Last edited by pozarart on 17 Feb 2014 19:35, edited 1 time in total.