SVASTIKINA CIKLAMA-BEŽ KUHINJA :)

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

tomislavm wrote:Stvar je ukusa, ali moje je mišljenje da su ručkcie na kuhinji montirane svakako samo ne ujednačeno i simetrično, osobno me to vizualno jako smeta.
Npr. na ladicama ispod ploče prve dvije ladice imaju ručkicu po pola, oko 8-9cm od gornjeg ruba, dok je na donjoj ladici puno bliže rubu, oko 4cm.
Kombinira se nepotrebno okomito i vodoravno smještanje ručkica tamo gdje vizualno bolje paše jedna orijentacija. Ručkica u kutu je postavljena neprirodno nisko, po meni radi promašene simetrije.

Druga stvar, ploča za kuhanje je uz sami rub elementa, što je meni jako nepraktično i za korištenje i za čišćenje, puno je bolje ostaviti 10-15cm.
Mislim da je i radna ploča pogrešno postavljena i da bi bilo bolje da je rezana u drugom smjeru, ovako je spoj odmah do sudopera.

Kutni element mi je praktičan, samo mislim da je bolje odvojiti sudoper od samog kutnog elementa ako je ikako moguće, ispod sudopera obično stoji smeće pa mi je bolje da je to fizički odvojeno od lonaca i posuđa.Ovim rješenjem kakvo je sada moraš prvo otvoriti desna vrata pa tek onda lijeva da dođeš do nečega ispod sudopera, što mi nije logično.

Uglavnom dizajnerski bi ja to pokušao drugačije napraviti da bude praktičnije i modernije.
Meni je pre svega bitno da je mušterija zadovoljna i da je po njenom ukusu:

Inače ja volim da kombinujem horizontalni i vertikalni položaj ručki, ručka ispod dve fioke ide iznad jer je u pitanju eko ladica od žice obložene pvc-om, a i da stoji na sredini fronta, mislim da tek onda ne bi ličilo ni na šta...

Ručica u uglu je postavljeno nisko zbog simetrije ali sam front se otvora ručkom od fioke, tako je zamišljeno , tako sam i montirao...

Å to se tiče ugradne ploče, postavljena je tamo gde se tražilo, uz moju sugestiju da je odmaknem malo, ali malo, ali bez uspeha, a i da sam je pomerio gubim osu sa aspiratorom i gore u elementu dobijam 10-15 cm bespotrebnog prostora,npr...

Radna ploča je postavljena tako da bi se na drugoj strani dobila celina bez tog spoja, a i cela T lajsna je naravno zalepljena silikonom protiv budji tako da ne vidim tu problem što je spoj odmah do sudopere..

Ako malo bolje pogledaš sliku videćeš da je sudopera fizički odvojena od drugog elementa sa uspravnom daskom dubine 38 cm, a đubre je u kanti koja stoji napolju.. kao što sam i napisao, vrata ispod sudopere se dosta ređe otvaraju jer tu inače od sifona, creva itd, ne možeš da staviš bog zna šta, a i ne stavljaš stvari koje koristiš svakodnevno u kuhinji...

Uglavnom dizajnerski, ja sam to ovako napravio... :oskyldig:
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Ručkica na ladičaru bi po meni trebala biti udaljena od gornjeg ruba ladice jednako na sve 3.

Å to se ploče tiče, mušterije svašta zahtijevaju, ali kad će nešto iskipiti na tom kuhalu baš me interesira kako će se to čistiti.

100 ljudi, sto ćudi....ipak, nadam se da se ne ljutiš na moje komentare.
Last edited by tomislavm on 17 Oct 2012 15:18, edited 1 time in total.
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

tomislavm wrote:Ručkica na ladičaru bi po meni trebala biti udaljena od gornjeg ruba ladice jednako na sve 3.

Å to se ploče tiče, mušterije svašta zahtijevaju, ali kad će nešto iskipiti na tom kuhalu baš me interesira kako će se to čistiti.

100 ljudi, sto ćudi....ipak, nadam se da se ne ljutiš na moje komentare.
Ručke su montirane na fioke da prate šaru, ako uvećeš sliku videćeš da ide po jedna šara sa strane na sredini fioke, a na trećoj fioci idu po tri šare, tako da bi to bilo dosta nesimetričo, ovo je bilo po želji...

Kada nešto iskipi to nije moj problem, domaćica neka pazi kada je tako htela :)...

Ne ljutim se, ali po tvojim komentarima ispade da ništa ne valja, pa nije valjda tako :/ ?
Post Reply