Komodica (Spice Box)

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

OK, shvatam da je gornja strana, al ne shvatam taj lastin rep, jel on stvaran tj. ima li konstruktivnu ulogu ili samo izveden furnirom radi fore?
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Nema nigde furnira. Sve je puno drvo. Lastin rep ima i gore i dole i tim spojem su spojene sve cetiri stranice kutije.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Sta mi se ne svidja na komodi:
Taj lastin rep na gornjoj vidnoj ploci, nije smio da izlazi gore da se vidi,
Opet lastin rep na bocnim stranicama, to sto ne pokriva donja lajsna,
I spojevi gornje lajsne sa plocom.

Ne znam za koju cijenu pravis ove komodice al razlika u cijeni koja se postize razmisljanjem o detaljima je ogromna, pogotovo kad tu nema iverice, furnira, mdf-a!!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

To sam pravio za sebe. Isprobavao sam neke za mene nove metode i tehnike. Slazem se da spoj ne treba da bude vidljiv ali mi to nije bio prioritet. Postoji dosta slucajeva gde je vidljiv lastin rep na bocnom spoju, znaci duz celih vertikala, kao na primer kod sanduka za posteljinu i cebad. U svakom slucaju hvala na ovim primedbama.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ljepo nema šta dosta strpljenja i volje uloženo ali rezultat je tu i vidi se svaka čast.:pljesk:

Nego ta kemija taj amonijak ili kako već,sa kemijom sam na Vi ili još bolje nisam nikakav,jel se to da negdje gotovo kupiti ili kako to ide?::neznam::
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply