Moja prva fotelja

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

kada brat nadje vremena ...posto ih radi usput za lokal ,pun je posla.... ja pravim jos jednu takvu i pravim 2 manje... oce i neke lampe od drveta... dao mi neke skice...kaze video u filmu pa da napravim probne za lokal :D
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

evo slike od 1 gotove fotelje i taburea uskoro ce i druga u koznoj varijanti..... prave se jos 2 fotelje ...

Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image Image

imao sam neke gradje pa sam napravio lezaljku za dvoriste :D

Image Image Image Image Image Image
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

Gotova je i lux berzera koja sutra ide u lokal

Image

Image

Image

a poceli su i taburici da se prave

Image

Image

i pravi se jos jedna fotelja (drugi model) ...ali ce biti zavrsena cim se vratim sa mora....tako da slike od nje tek za 20-tak dana
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Imam u planu svojoj kcerkici napraviti mali kauc za njenu sobu. Supruga ce rijesiti šivanje, a konstrtukcija je moja al ne znam koju debljinu spuzve da koristim. Vidio sam da ima i raznih gustoca. Ako je dobra za ovakve fine fotelje bit ce i za moju cerkicu :) dakle koja debljina spuzve za dio gdje se sjedi koja debljina za rukohvate a koja za ledja? Gustoca vjerovatno ima veze pa eto i koju gustocu da gledam za sto'

Uh hrpa pitanja :)
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

imam i ja koje pitanje.... oces federe ili smao sundjer..... ako idu federi ja ti preporucujem preko filc da stavis i zimu pa sundjer 2cm i stepa se 2cm sa materijalom.... i to je super :D kvalitet i cvrstoca ..a ako ide samo sundjer onda zavisno koliko oces cvrsto-mekano kod nas su najcesce cvrstoca 25 i 35 a ostale cvrstoce su za druge namene... rukohvate opet zavisno od toga kakvi su...i koju ces ti debljunu da stavis...od 2 do 5cm najvise ali na kaucima je najvise 2-3cm ...a ako oces jos tvrdje... kroz federe provuces sundjer... iseces trake na 5cm i visine 10cm i znaj da to nikada nece propadne.... opet kazem koliko oces tvrdo....neko oce tvrdo a da upadne i onda ojacamo federe a stavimo preko svega ispod materijala tablu ili dve memori sundjera :D ... znam dosta o ovome tako da pitaj slobodno :D mogu i neku sliku dati ako ti znaci :D
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

poceo sam i neke stolive da pravim.... ovaj je bio prvi...onako iz glave.sledeci idu od bukve i idu u prodaju

Image

Image

Image

Image

Image
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

Gotova jos jedna vrsta fotelje..... uskoro pocinjem po njoj da radim dvosed i trosed pa da bude komplet garnitura

Image

Image

Image

Image

a i ovakve stocice samo raznih dimenzija sa blagim izmenama

Image
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

Jos jedan stocic

Image

Image

Image

Image

sutra ce bolje slike samo da uzmem f. aparat u ruke
Zile123
Dodavač alata

Post by Zile123 »

Zdravo svima,
Odavno me interesuju berzere i koliko vidim ovde su stvarno dobre, samo me interesuje naravno cena, sad znam da se ne mozete reklamirati ali da li postoji nacin da mi neko odgovori na ovo pitanje? Pored toga sto su izrada kao i njen nacin, materijal, vazni, mislim da je cena u svakom slucaju kljucna.
Hvala na odgovoru,
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Nepi jedno pitanje.Čime si ispunio gore rukohvate ispod sundjera kao i sa strane. Odgovorom ćeš mi spasiti staru fotelju
bigg
Šegrt

Post by bigg »

dragisa dragisa wrote:Лепо, лепо. Расте још један опак столар!
Каки ти је оно бансек у позадину?
smederevac :smejanje:
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

mirkoni 2 wrote:Nepi jedno pitanje.Čime si ispunio gore rukohvate ispod sundjera kao i sa strane. Odgovorom ćeš mi spasiti staru fotelju
Videcu danas kod brata dal ima taj sundjer.. on se koristi za popunjavanje rupa jer je tvrd i preko njega se razvuku gurtne....ako oces kvalitetno..a ako neces onda stavljas sta oces :D

EDIT: Image

Image
to je neka mesavina sundjera i komadici koji su presovani....

I ovo sam se malo ponovio... izleteo za male pare pa nisam mogao a da ne kupim :D
malo radila masina i u garanciji jos godinu dana :D

Image

Image
Last edited by Nepi on 18 Jan 2013 09:17, edited 1 time in total.
bigg
Šegrt

Post by bigg »

dobar ti hosting za slike
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Hvala Nepi
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »