exinterijer radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Đorđe wrote:Lepi radovi! Komodica je ko bombonica, koje su išle šarke?? Majstorski svaka čast :buga:
Å arke su bila katastrofa za naći jer je debljina vrata bila 30mm, pa sam svagdje trazio, a spojnica je trebala biti kriva i bila je samo jedna i to hettich i to sam čekao tjedan dana da dođe iz Austrije
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Svaka cast majstore!
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Verujem da je bilo muke! Sledeća će biti mnogo lakša :tummenupp:
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Hvala svima na komplimentima, takvo vrijeme je došlo da se mora raditi kvalitetno kako bi imali posla. Nema onog starog kova milimetar nikome nista, danas se gleda u desetinke
Kolin
Precizni šegrt

Post by Kolin »

Jako lijepo :tummenupp:
Ubaci sliku još ponekog rada ako imaš
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Kolin wrote:Jako lijepo :tummenupp:
Ubaci sliku još ponekog rada ako imaš
Evo prije posla jedna fotkica

Image

Image

Ovo su masiv stokovi Hrast i furnirano krilo

Image
Last edited by exinterijer on 05 Jan 2012 07:29, edited 1 time in total.
Kolin
Precizni šegrt

Post by Kolin »

Majstore znaš znanje :hurra:
Kad to vidim dođe mi da poskidam sva vrata na kući i naručim nova :)
caca
Majstor

Post by caca »

Kolega Kolin upisi oklen si,dase zna.
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Idemo dalje sa radovima:)

Kvalieta na prvom mjestu, izbjeljeni hrast

Image

Evo još koja :)

Image

Image

Evo i jedna kuhinja :) :prsgore:

Image

Image

Uvjek se pazi na kvalitetu :tillfreds:

Image
parketar
Majstor

Post by parketar »

Lepo ovo izgleda.Kako se izbeljuje hrast?Zna li ko?
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

parketar wrote:Lepo ovo izgleda.Kako se izbeljuje hrast?Zna li ko?
To je bajc koji se kod nas naziva izbjeljeni hrast:)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Mi to zovemo beljeni hrast. Postoji i imitacija teksture na univeru. Exinterijer je sve dobro uradio sto se stolarskog dela posla tice, ali se i na ovo malo slike izbliza vidi da belu tintu nije naneo dobro. Taj bajc se jako retko dobro nanese i potrebno je imati mnogo iskustva. Popravke se uglavnom uvek vide do najmanje brljotine, a vrlo lako se zabrlja i vrlo tesko ispravlja. Taj bajc je bas specifican. Radio sam sa njim i ne samo u beloj boji. Najlepsi je pepeljasto-zelenkasti, boje nane, posebno lepo izgleda na jasenu i kestenu. Ne mogu ovde dobro da objasnim postupak jer je to stvar i regulisanja pistolja, nikako nije za pocetnike i manje iskusne. Tinta se nanese tako da se dobro i ravnomerno rasprsi po celoj povrsini, pa se obrne za 180 stepeni i ponovi, normalno i kantovi. Onda se saceka da se upije u drvo nekoliko minuta i izbrise bez pritiskanja uzduz vene od kraja do kraja. Ako se negde nije dobro upilo, onda ces je skroz izbrisati na tommestu i jako ce tesko biti za ispravku. Ako si previse cekao da se skroz osusila povrsina, tesko ces je ujednaciti sa ostalim delom povrsine. Znaci, treba imati ruku da naneses tacno koliko treba i da iz cuga bude dobro i treba imati oko da ocenis kada da je prebrises. Takodje je problem i prilikom brusenja, ukoliko se pretera i osteti boja. Moze se ispraviti, ali skoro da nema sanse da se to ne vidi. Tu boju treba izbegavati :)

p.s.
Ako pogledate na poslednjoj slici, na ispuni porte je odlicna tinta, medjutim na ramu ne valja. Tinta mora svuda biti potpuno ravnomerno nanesena. Na slici je ocigledno da je ram prerano prebrisan i veci deo boje je skinut. Takodje i na onim vratima, na prvoj slici u istom postu, belilo se i ne vidi, a nije ni pokusavano da se to ispravi.

Molim samo da me ne okarakterisete kao zavidnog i zlobnog :)

Verujem da ce ovaj moj komentar biti od koristi onima koji budu hteli da se oprobaju i neka doooobro obrate paznju, neka dobro pripreme povrsinu, ta tinta je vrlo pipava za rad.
Last edited by Pezzo on 10 Oct 2012 01:02, edited 1 time in total.
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Pezzo wrote:Mi to zovemo beljeni hrast. Postoji i imitacija teksture na univeru. Exinterijer je sve dobro uradio sto se stolarskog dela posla tice, ali se i na ovo malo slike izbliza vidi da belu tintu nije naneo dobro. Taj bajc se jako retko dobro nanese i potrebno je imati mnogo iskustva. Popravke se uglavnom uvek vide do najmanje brljotine, a vrlo lako se zabrlja i vrlo tesko ispravlja. Taj bajc je bas specifican. Radio sam sa njim i ne samo u beloj boji. Najlepsi je pepeljasto-zelenkasti, boje nane, posebno lepo izgleda na jasenu i kestenu. Ne mogu ovde dobro da objasnim postupak jer je to stvar i regulisanja pistolja, nikako nije za pocetnike i manje iskusne. Tinta se nanese tako da se dobro i ravnomerno rasprsi po celoj povrsini, pa se obrne za 180 stepeni i ponovi, normalno i kantovi. Onda se saceka da se upije u drvo nekoliko minuta i izbrise bez pritiskanja uzduz vene od kraja do kraja. Ako se negde nije dobro upilo, onda ces je skroz izbrisati na tommestu i jako ce tesko biti za ispravku. Ako si previse cekao da se skroz osusila povrsina, tesko ces je ujednaciti sa ostalim delom povrsine. Znaci, treba imati ruku da naneses tacno koliko treba i da iz cuga bude dobro i treba imati oko da ocenis kada da je prebrises. Takodje je problem i prilikom brusenja, ukoliko se pretera i osteti boja. Moze se ispraviti, ali skoro da nema sanse da se to ne vidi. Tu boju treba izbegavati :)

p.s.
Ako pogledate na poslednjoj slici, na ispuni porte je odlicna tinta, medjutim na ramu ne valja. Tinta mora svuda biti potpuno ravnomerno nanesena. Na slici je ocigledno da je ram prerano prebrisan i veci deo boje je skinut. Takodje i na onim vratima, na prvoj slici u istom postu, belilo se i ne vidi, a nije ni pokusavano da se to ispravi.

Molim samo da me ne okarakterisete kao zavidnog i zlobnog :)

Verujem da ce ovaj moj komentar biti od koristi onima koji budu hteli da se oprobaju i neka doooobro obrate paznju, neka dobro pripreme povrsinu, ta tinta je vrlo pipava za rad.
Ovaj bajc koji ja koristim i mnogi drugi se ne briše, nego se samo nanosi pištoljem i dosada nitko takve stvari nije skužio ali svaka čast profesionalac je profesionalac. Jer ovako sam puno brži iako onaj bajc se uvijek može malo popraviti a kod ovog nema popravka, sve se mora izbrusiti i ispočetka.Inače taj bajc je jako veliki problem, baš kako ste i rekli svaka sitnica se vidi. A kod mene su uklade furnirane pa je naravno nastala i razlika u upijanju bajca na masivu i furniru.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Razumeo sam te, ali je sada pitanje koji nacin se smatra beljenim hrastom. Jeste belo i jedno i drugo, a zavisi i od licnih utisaka. Ako uzmes jedan dezen iverala/univera, koji se prodaje pod nazivom izbeljeni hrast, onda ce biti ono o cemu sam ja pisao. Svakako se radi, a meni se taj tvoj nacin ne dopada estetski, sto svakako ne znaci da se nikome ne dopada :) Neki samo nabace belu patinu i lakiraju preko, ali mi je tek to ruzno... :) Moj licni utisak je da konac delo krasi i prodaje robu :)
Post Reply