Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
velja wrote:Znam za sablon. Imam ga na papiru. Neka ga kod tebe, trebace ti mozda, ako ne baci ga. Danas nastavljam sa radovima, bice jos slika. Nego, da li je video neko da ima da se kupi ovakav okov?
Ja video na buvljaku na Novom Beogradu na dve tezge, uzeo i vizit kartu ali mi se niko ne javlja na taj broj. To je bilo u novembru. Valjda jos imaju. Mislio sam da idem tamo posle posete tebi ali sam odustao zbog guzvi na Gazeli. Posle sam se do Pozarevca vukao 2 sata jer je bilo tri zastoja na autoputu.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Tako nesto ces pre naci na nekom "otpadu" nego u radnji. Ja sam svojevremeno trazio nesto u tom duhu a nasao sam u Merkuru, sasvim slucajno i medju rucicama kakve se prodaju na svakom cosku.
Mozes ovde pogledati (npr MODEL 1075), znam da nije to to ali mislim da sam kod njih video nesto vise u tom duhu cega nema ovde http://www.axon.co.rs/pdf/RUCICE%20I%20KUKE.pdf
ili http://www.fer-shop.com/podgrupa.aspx?I ... brStrane=1
oni drze nesto od te antike a firme Siro
Mozda ne bi bilo lose da se ovakve stvari izdvoje / prekopiraju u "Gde da kupim?" a tamo da se stavi neka sticky tema - bice mnogo lakse naci nego ovako.
Pozvao sam jednog druga, profesionalnog lakirera da mi izjednaci bajcem boji na drvetu. Planirao sam jednu ruku bajca da idem sa prebrisavanjem a onda da sprica i da tako izjednaci. Kasnije da malo istonira osnovni pa da jos malo izjednaci. Sve se sprica. U ostalom to je moja zamisao, videcu sta on kaze. Za taj posao treba oko i veliko iskustvo. Videli ste kako je Braco izjednacio tri vrste drveta na onoj komodi.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
velja wrote:Pozvao sam jednog druga, profesionalnog lakirera da mi izjednaci bajcem boji na drvetu. Planirao sam jednu ruku bajca da idem sa prebrisavanjem a onda da sprica i da tako izjednaci. Kasnije da malo istonira osnovni pa da jos malo izjednaci. Sve se sprica. U ostalom to je moja zamisao, videcu sta on kaze. Za taj posao treba oko i veliko iskustvo. Videli ste kako je Braco izjednacio tri vrste drveta na onoj komodi.
Vidim da imaš različite texture drveta-verovatno oskudevaš sa orahovinom pa nemaš da izabereš . Nema veze.toniranjem malo docrtaš krivina da se izjednače koliko je moguće. Pošto si napisao kako ćeš lakovati-nemam šta dodati jer tako i ja radim. Komodica je odlična-čekam da vidim duboreze.Ne žuri sa lakovanjem-potroši par dana na to jer finiš je najvažniji. Čekam dalje slike :tummenupp: .