Napokon moji stativi za zvucnike!

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

mbole wrote:Dva put je dva put.
:D
Pigoza
Majstor početnik

Post by Pigoza »

Ok,hvala!
Pigoza
Majstor početnik

Post by Pigoza »

Reci te mi gde mogu kupiti hromirane cevi?
Hteo sam da preko tih mojih metalnih sipki stavim metalnu hromiranu cev,tako da dodiruje podloske,znaci da spoljasni precnik bude manji od spoljnjog precnika podloske, stegnem odozgo maticom i to je to,znaci cisto estetske prirode.
Pozz!
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Ja sam sličan problem (skrivanje navojne šipke) riješio tako, da sam za jedan kraj cijevi uzeo dvije podloške i to manju, koja je promjera kao i unutarnji promjer cijevi,a drugu veču čiji je promjer isti ili veči od vanjskog promjera cijevi. Zatim sam ih zalemio jednu za drugu i ta manja mi služi za centriranje. Veča se obrusi na vanjski promjer cijevi. I to je to.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Tesko ces naci hromirane, tacno precnika koji tebi odgovara.
Najjednostavnije je ko sto sam ti napisao, uzmes obicnu celicnu cev, odneses kod strugara da je "obeli", odnosno da samo skine tanak povrsinski sloj, i onda je recimo prelakiras bezbojnim lakom (moze i onaj u spreju za automobile). Eventualno mozes da je malo presmirglas pre lakiranja, kako bi recimo dobio uzduzne ogrebotine, a ne one u krug kakve ostanu posle struga.
Dobices efekat jako slican hromiranoj cevi.
bozama
Majstor

Post by bozama »

Pigoza pogledaj kako sam ja uradio policu za sprave isto sa navojnim šipkama i nogicama za stolove.
viewtopic.php?id=1212
Pigoza
Majstor početnik

Post by Pigoza »

Bozama,fino pedantno uradjeno!
Videli ste i moje stative,hteo sammalo da izbegnem klasiku i kutijaste oblike...ali o ukusima..
Ok mBole,ono sto ima u gvozdjarama su te kao za parno grejanje,zanima me samo dali mogu i bez onog filca,znaci da takva cev samo nalegne na podloske,tako da cevi budu estetske prirode,ako me razumete?
Pozz!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sve moze.
Al po meni sasavo je ne iskoristiti ih da ucvrste konstrukciju kad su vec tu. Strugar za to ne bi trebalo da te kosta vise od 300-400 din.
Post Reply