perine drangulije

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
milan_carpenter
Majstor početnik

Post by milan_carpenter »

Izgleda super. Imam samo jednu zamerku nemoj da me svatis pogresno. Brate sto ne uradi od hrasta ili javora. Tek tada bi izgledalo MOCNO. Ali sta je tu je.
" BOG TI SUDI PRE NEGO STO I POMISLIS "
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

neshvatam pogrešno al ovde sem jelovine nema ništa i ta šta je ima da te bog sačuva
šta ću rođen na pogrešnom mestu,podneblju a možda i vremenu :):):):):):)
Last edited by peradetlic on 27 Nov 2009 15:52, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

šta ću rođen na pogrešnom mestu,podneblju a možda i vremenu
Ljudi, pa da li postoji na Alpima još nekog drveta sem čamovine i borovine, a nešto ne vidim da im stolarija ide loše. Naprotiv. SVAKO drvo je dobro, ali zahteva posebnu tehniku i način obrade. Sav naš problem je u kvalitetnoj pripremi čamovine pre njenog dolaska u radionicu. Prema tome Pero, samo napred i ne kukaj :)
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

nekukam ja nego šta da mu kažem ja čamovinu volim i kod mene je sve od čamovine čak i nameštaj nego kad god postavim radove na nekom forumu odma dolaze famozni komentari što nije hrast.javor,jasen itd..
može to naravno i u vojvodini da se kupi a šta će mi drvo koje nema dušu i toplinu
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Samo ti napred,nema odmora dok traje obnova.
milan_carpenter
Majstor početnik

peradetlic wrote:nekukam ja nego šta da mu kažem ja čamovinu volim i kod mene je sve od čamovine čak i nameštaj nego kad god postavim radove na nekom forumu odma dolaze famozni komentari što nije hrast.javor,jasen itd..
može to naravno i u vojvodini da se kupi a šta će mi drvo koje nema dušu i toplinu
Ako sam te uvredio izvini. :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

peradetlic wrote:a šta će mi drvo koje nema dušu i toplinu
Svako drvo je lepo i toplo i tu ne bih ulazio u polemike, a ako bi neko da polemiše o tom pitanju otvorićemo novu temu.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ja sam rođen takoreći pod jelvom i za mene je jelovina oliti čamovina kako je Vi zovete najljepše drvo i kad se reže na pilani ima tako opuštajući miris.Nekada sam kao djete sa tatom išao kod jednog prijatelja na pilanu on je radio pile mu a ja bih se zavukao među daske i izležavao se i uživao u mirisu eeeeeeeeee to su bili dani.
Čovijek sniva a Bog realizira!
milan_carpenter
Majstor početnik

Å TRKIĆ wrote:Ja sam rođen takoreći pod jelvom i za mene je jelovina oliti čamovina kako je Vi zovete najljepše drvo i kad se reže na pilani ima tako opuštajući miris.Nekada sam kao djete sa tatom išao kod jednog prijatelja na pilanu on je radio pile mu a ja bih se zavukao među daske i izležavao se i uživao u mirisu eeeeeeeeee to su bili dani.
Ti kao dimnjacar. (kapelski kresovi)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

eeeeeeeee to je dobro samo nikako mi jasno kako onakav tvrdi Dalmatinac skijao ko Tomba:lol::lol:
Last edited by Strkic on 28 Nov 2009 11:51, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
milan_carpenter
Majstor početnik

Ja naprimer volim i Jelu al mi je na srcu Slavonska Hrastovina. Moj pokojni stric je radio kao direktor u GAJ Podravska slatina. I onako iz hobija pravio namestaj i gradjevinsku stolariju. Samo da znate kakav je abrihter imao neki stari nemacki.

pero ja duborez radim na tisovini i kruski. Postavicu neke slike samo da ih nadjem na diskovima. Pre nego sto ih lakiram premazem ih JODOM daje neku lepu boju.
milan_carpenter
Majstor početnik

E za kuriozitet samo da znas da je skijao slovenac.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

milan_carpenter wrote:Ja naprimer volim i Jelu al mi je na srcu Slavonska Hrastovina. Moj pokojni stric je radio kao direktor u GAJ Podravska slatina. I onako iz hobija pravio namestaj i gradjevinsku stolariju. Samo da znate kakav je abrihter imao neki stari nemacki.

pero ja duborez radim na tisovini i kruski. Postavicu neke slike samo da ih nadjem na diskovima. Pre nego sto ih lakiram premazem ih JODOM daje neku lepu boju.
radih ih do čega se dokopam uglavnom u lipi al nađe se nekad trešnja ,kruška i orah
neke lakiram neke ne mada kažu da netreba da se lakira ja ih radim po svom nahođenju šta mi šune
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

:):):):):):):)

Image

:D:D:D
Last edited by peradetlic on 04 Dec 2009 09:17, edited 1 time in total.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

malo da osvežim ove moje drangulije
pa ajd majstori živeli

Image

Uploaded with ..us
Post Reply