evo i ja malo da postavim neku sliku

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

maske radijatora furnirani mdf hrastov furnir bajcovano crno lakirano pu lakovima
Image
sobna vrata sa plivajucim pervazima farbana metalik bojom
Image
Image
evo i par detaljcica
Image
Image
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Radovi su ti dobri, ali ima pojedinosti koje malo upadaju u oci. Na primer, jos na prvih par slika u temi, sa lakom nije nesto kako treba, a ni sa bojom. Izgleda mi da bi lepse legao lak manje sjajnosti, a mislim i da osnovni nije dobro ismirglan na komodi i jos par komada (prva slika u temi). Zeleni ormar je mnogo lepse uradjen. Zatim, zeleni stocic sa ogledalom ima prenaglaseno ispupcenje ploce i prevelike ogradice sa strane, malo fali da bude mnogo lepse dizajniran. Ova poslednja vrata bi bila mnogo lepsa sa bajcom nego sa metalik lakom. Imam utisam da nije sve ni lakirala ista osoba. I one natkasne sa veoma izrazenim sarama, tamnim i svetlim, mozda gresim, ali meni je to jako ruzno, bode oci. Uglavnom, za stolarski deo posla ne vidim sta bi ti se moglo zameriti. Znam da se ne moze protiv volje musterije i da nije sve do tebe, ali mi pada na pamet da je i ovaj beli stocic od mdf previse tezak. Meni to nebi palo na pamet, ali ljudi vole modu, pa eto i to se radi :)

p.s.
Maske na radijatorima su samo pomodarstvo iz casopisa, ali su u mnogo slucajeva dzaba pravljene i ubrzo skinute zbog losijeg grejanja. To nema veze sa tobom, ali tako je.
Last edited by Pezzo on 20 Nov 2012 10:34, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

odlicni radovi :prs:

par stvari koje sam primetio :forvonad:

na poslednjoj slici stokova baza se malo providi!

zasto tako debele stokove(citaj pune) radis?

klizne lajsne radis kao i ja(i stokove naravno) :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

singer wrote:odlicni radovi :prs:

par stvari koje sam primetio :forvonad:

na poslednjoj slici stokova baza se malo providi!

zasto tako debele stokove(citaj pune) radis?

klizne lajsne radis kao i ja(i stokove naravno) :pljesk:
ako mislis na skroz gornje paRce da se providi baza to je od blica
a stokove su tako trazili gayde a iskreno neznam zasto toliko debelo
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

Pezzo wrote:Radovi su ti dobri, ali ima pojedinosti koje malo upadaju u oci. Na primer, jos na prvih par slika u temi, sa lakom nije nesto kako treba, a ni sa bojom. Izgleda mi da bi lepse legao lak manje sjajnosti, a mislim i da osnovni nije dobro ismirglan na komodi i jos par komada (prva slika u temi). Zeleni ormar je mnogo lepse uradjen. Zatim, zeleni stocic sa ogledalom ima prenaglaseno ispupcenje ploce i prevelike ogradice sa strane, malo fali da bude mnogo lepse dizajniran. Ova poslednja vrata bi bila mnogo lepsa sa bajcom nego sa metalik lakom. Imam utisam da nije sve ni lakirala ista osoba. I one natkasne sa veoma izrazenim sarama, tamnim i svetlim, mozda gresim, ali meni je to jako ruzno, bode oci. Uglavnom, za stolarski deo posla ne vidim sta bi ti se moglo zameriti. Znam da se ne moze protiv volje musterije i da nije sve do tebe, ali mi pada na pamet da je i ovaj beli stocic od mdf previse tezak. Meni to nebi palo na pamet, ali ljudi vole modu, pa eto i to se radi :)

p.s.
Maske na radijatorima su samo pomodarstvo iz casopisa, ali su u mnogo slucajeva dzaba pravljene i ubrzo skinute zbog losijeg grejanja. To nema veze sa tobom, ali tako je.
kolega sve je lakirala ista osobo to jest ja niko drugi neradi u firmi to
ako mislis na ona dva nocna ormarica to je gazda trazio da budu tako izrazene sare
a ova vrata ljudi insistirali da bude metalik nije dolazila u obzir ni obicna boja a kamoli bajc
sve u svemu hvala i na pohvalama i na kritikama
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

samo ti cepaj tako :prs::skool:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

pa kritike su vise na racun cudnih zelja kupaca. Ima tu i prevelikih nametljivih rucki i sl, ali sta je bilo do tebe napravio si kako treba.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

ma da ali ko ce da se izbori sa njima i njihovim zeljama ali ipak oni diktiraju jer placaju nema nista lepse nego kad nas puste da uradimo kako mi mislimo mnogo su retki takvi slucajevi
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Na ovom zelenom ormaru (sa avatara), jel to roze patina ? Na jasenu te zelene jako lepo izgledaju, jer kao prvo on jako lepo prima boju, a drugo ima lepo izrazene godove. Zelena obicno posle nekog perioda pozuti, najvise na cvorovima, zato je bolje u nju umesati i malo zute, a i ti si to vidim i uradio. Ne znam od kog si to drveta radio, pretpostavljam da je mozda bukva jer ne vidim cvorove. Imam negde sliku jedne vece zelene komode, jasenov furnir, koju sam radio, ali mi je na nekom disku, pa ako nadjem okacicu.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Odlicni su radovi ::prsgore: :hurra:
smirglaj nikad dosta
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

radenko wrote:Odlicni su radovi ::prsgore: :hurra:
hvala kolega
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

Pezzo wrote:Na ovom zelenom ormaru (sa avatara), jel to roze patina ? Na jasenu te zelene jako lepo izgledaju, jer kao prvo on jako lepo prima boju, a drugo ima lepo izrazene godove. Zelena obicno posle nekog perioda pozuti, najvise na cvorovima, zato je bolje u nju umesati i malo zute, a i ti si to vidim i uradio. Ne znam od kog si to drveta radio, pretpostavljam da je mozda bukva jer ne vidim cvorove. Imam negde sliku jedne vece zelene komode, jasenov furnir, koju sam radio, ali mi je na nekom disku, pa ako nadjem okacicu.
jeste parena bukva je u pitanju
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

evo jedno kruzno stepeniste od jasena radjeno sa prohromslim stubicima
Image
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

Image

Image

evo i slike iz radionice dok sam savijao rukohvat