Koje debljine bi štokovi trebali biti?singer wrote:tishleru nesto su mi tanjusni ti stokovi,a slobodno stavi jos jednu sarku na sredinu(nece da skodi)inace su vrata super!:)
pozdrav!!!
Hrastova kuhinja.
Last edited by garo on 22 Apr 2010 14:40, edited 1 time in total.
moze biti koliki hoces ali nebi trebali prelaziti ispod 40mm(ako pricamo o masivu)jer sve sto je tanje teze je montirati pervajz lajsnu kao i standardne lajsne jer nema "mesa"zakucati je exerima.
ja radim inace pervajz i klizne lajsne od colarice(skinem na 19mmx80mm):)
pozdrav!!!
ja radim inace pervajz i klizne lajsne od colarice(skinem na 19mmx80mm):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Na ovim poprecnim daskama uradim cep debljine 1,5-.2cm debljine i sirine a one dvije duge daske (friz)profalcam cijelom duzinom a dubina i sirina su kao cep na poprecnim daskama.One daske koje su kao ispuna stola sirine 8 a debljine 2 cm cepujem kao na slici.Napravio sam 3 stola i danas su ofarbani al nisam stigao da slikam jer sam zauzet oko izrade briketare,inace dobro su "ispali"s obzirom da ih moram poklonit. 

- drvodeljac
- Majstor početnik
Kad pocinjes da radis vrata, nestrpljiv sam da vidim slike. A i da pitam usput, na mom frezeru kada se osovina spusti do krja, viri iz radne ploce nekih 55mm. Nije mi jasno kako da obradim cepove, s obzirom da se obrada vrsi gornjim delom casastog glodala, pa samim tim cep prolazi iznad glodala. Jedino da uradim kolica koja ce se montirati na radnu plocu pa da tako dobijem na visini da bi se omogucilo stelovanje, tj da bi se glodalo moglo "utopiti" u radnu plocu
nerazumem kakav problem imas???:rolleyes:drvodeljac wrote:na mom frezeru kada se osovina spusti do krja, viri iz radne ploce nekih 55mm. Nije mi jasno kako da obradim cepove, s obzirom da se obrada vrsi gornjim delom casastog glodala, pa samim tim cep prolazi iznad glodala. Jedino da uradim kolica koja ce se montirati na radnu plocu pa da tako dobijem na visini da bi se omogucilo stelovanje, tj da bi se glodalo moglo "utopiti" u radnu plocu
glodalo postavis na kraj osovine samo da matica uhvati navoj i nemoze da viri (nesme)iznad case,a za cepovanje ti trebaju kolica ili t-slot sa pomocnom plocom.

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- drvodeljac
- Majstor početnik
imas tu na forumu(procackaj)a zasto nemozes da spustis osovinu ispod nivoa stola?svaki frezer ima rupu da mozes spustiti glodalo i da koristis njegovu radnu visinu.drvodeljac wrote:Da, glodalo postavim na kraju, sve je to jasno, ali nemogu da spustim osovinu koliko treba.Znam da su kolica obavezna pri izradi cepa, moram prvo njih da napravim, a kako izgleda t-slot, jel imas neku slicicu

pozdrav!!!
- drvodeljac
- Majstor početnik