Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Danas sam potrošio oko 4 5 sati izrađivajući stolicu za kompijuter od paleta eh sad izgleda da sam izdangubio na kraju je ovako ispala nisam je još dovršio planiro sam još malo je dotjerati rezbarija da li bi se to dalo srediti i onda ću pretpostavljam staviti kožu koja je ostala od ostalog projekta.
Last edited by Hornbeam on 14 Apr 2014 19:18, edited 1 time in total.
Ma ovo ti je bila dobra vježba , nije jednostavno napraviti stolicu , a pogotovo od recikliranog materijala ( palete ) .
Nemoj misliti da je ovo uzaludan trud , sa ovakvim poslovima se isprofiliraš u znanju ,upotrebi alata , te dobijaš inspiraciju za neke slijedeće projekte , samo naprijed .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
Danas je malo drugačije ovu sam lamperiju raskovao i napravio nove utore. Lamperija je bila samo 2 manja komada da drže lonstrukciju. E sad utor i pero su poprilični labavi a izgleda da ću morati turpijati ove utore.
Da li mora naslonjač da bude savijen. Ili može ravna daska.
A najbolje od svega toga što se ovo čudo da rasklopiti nije zakovano pa kasnije malo dodatno sklopiti i tako sve, jest da je malo labavo ali trebam neke izmjene još. Za sad je na 20% od cijelog projekta.
Last edited by Hornbeam on 16 Apr 2014 11:21, edited 1 time in total.