Od primedbi i kritika: Upisi u profilu odakle si (lokacija). Pravila foruma.
Meni se upravo svidja sto je visoko. Mislim da je tako mnogo zgodnija za rad nego standardna visina od 80cm. Ljudi su prilicno porasli od kada su ti standardi uvodjeni.
Kod burazera sam pre godinu-dve pravio kuhinju isto 100cm, i bas nista joj ne fali. Naprotiv, snajku mnogo manje bole ledja dok radi u kujni (a nije kosarkasica, visoka je nesto reda 175).
Svoju sam podigao na 95, i mojoj zeni odgovara mnogo vise nego dok je bila 80. Podigao bih je i vise, al nisam nasao nogice duze od 20cm.
Najgora stvar u kuhinji je sudoper, koji je nizi od ploce za 20-tak cm, a kad stanes za njega, obicno stojis podugo (jeste desetak godina sam bio samac

)
Retko sta od kuhinjskih poslova danas zahteva veliki pritisak, pa da moras da se oslonis celim telom na ispruzene ruke (tipa mesenje hleba). Sve ostalo, tipa seckanja se lako radi sa rukama savijenim u laktu.
E sad, kad si vec podigao deo kuhinje, ja bih podigao i ostatak. Za sporet jednostavno napravis postolje, koje dobro dodje za odlaganje raznih tiganja, plekova...
Ustvari, sad videh da si morao da ga ostavis na 80 zbog prozora.