Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Zdravo.
Patina je na nitro bazi,a cijena je 1l.oko 100 e.Postupak je objasnjen na slici samo poslije bajcanja se nanosi bezbojni temelj koji se brusi zatim se patina nanosi u tanjem sloju da ostane samo na godovima drveta i na kraju ide bezbojni mat ili polu mat lak.
Gdje im da se kupi?
Ima li i drugih vrsta patine, bronza,nikl..
Mene sve to interesuje zbog duboreza.
Postupak: priprema daske, bajcovanje tamnim bajcom, podloga ,patina (sa cime se nanosi?krpa, cetka, pistolj), pretpostavljam smirglanje finom smirglom,i zatim zavrsni lak.
Da li je ovaj postupak u redu?.
Pozzz...
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
savic posle bajca wenge ide temelj pa onda patina pa se brusi i ona ostaje u peskarenim delovima a bajc probija iz nje tako bolje izgleda a i zato ona sluzi pozdrav
ja sam radio patinu od firme milesi i jako sam zadovoljan njihovim patinama ima ih na sintetickim i vodenim bazama i ima ih u bas puno nijansa i od samih nijansa zavisi i cena znam da su te zlatna bronza i tako to poprilicno skupe a ove ostale normalnije su jako prihvatljive