Kuhinja i komoda SSM

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Tu se slazem, naravno mislio sam na kritiku koja je obrazlozena.
Upravo zato je moj prvi post i bio: daj kazi sta ti se konkretno ne svidja, a ne opsta ocena: ovo nizasta ne valja.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Djagi lepo napisa.Ni dodati ni oduzeti.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Odlicno za pocetak, ima nekih nedostataka, ali ce to vjerovatno "nadoci u voznji". Meni se, recimo, ne svidjaju ruckice. Pozz svima
sa zenom i cikularom nije se saliti!
nuvolari001
Brzi dodavač alata

Post by nuvolari001 »

Ako je to prvi rad koji je uradaio nije lose, ali o ukusima ne vredi raspravljati,sav namestaj koji sam izradio imao je front od spricanog ili furniranog mdf,ja nevolim da radim sa ivericom.
era
Majstor početnik

Post by era »

Svi su u pravu , ali i nisu, ja moje radove još nikom nisam pokazao , ne iz razloga što se bojim kritike nego iz tehničkih razloga, ( mrzi me da kačim na net ), ali sam ovde video mnogo i naučio još više, ali mi se nesviđa da nekog ko je izdvoji svoj trud i rad kritikuje bilo ko, jer sam i ja to doživeo od najbližih, ali i jednu pohvalu za moj prvi rad koji je bio još pre 15-ak godina i nije ličio ninašta ni tad a ni sad( iako je bivši komad nameštaja), lako je kritikovati, ali još teže pohvaliti preciznost i rad, iako se nekomi nesviđa dizajn, bitno je to da je čovek imao hrabrosti da svoje delo podeli sa drugima iako ih nezna i nikad ih upoznati neće, ali je možda nekome dao ideju kako i šta dalje, a to mogu samo pravi MAJSTORI, i nadam se da od takvih svi učim.
SVAKA ČAST JE JE IZBOR DEZENA , ovakav sklop boja otvara prostoriju i lak je za održavanje, stoga još jednom,
SVAKA ČAST , i nemoj da staneš na ovom.
roliver
Zarezivač olovaka

Post by roliver »

Hehe. Nisam se uopce uplasio kritika.

Kao prvo visine elemeneta nisu isti jer smo tako i voleli da bude razigrano a ne sve pod liniju.
Durgo element odmah desno od napinog je zbog toga sto su "majstori" profesionalci tako lepo napravili 2 zida da je ovaj desni deo od nape 12 cm dublji i svi elementi su dublji za toliko, a ima i manu sto oba zida nisu pravi (vidi sliki za vise detalja).
Kant traka kod staklenih vrata namerni nisu iste boje, gazdarica je tako htjela, ona provede najveci deo vremena i tako je htjela.
Cokla dolje nije iz jednog dijela to je tacno, jer sporet bice zamenjen a element do njega bice pomeren kao i zamrzivac koje ce da napuste kuhinju ali kad ima para.
A za koja "vrata" mi nije jasno :(.

Evo slike oko zidova:

Image
Last edited by roliver on 16 May 2011 14:15, edited 1 time in total.
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Nema šta, "majstori" su baš "stručno" odradili zidove. Moj prvi zid koji sam ravnao ispao je bolje.
Savke
Zarezivač olovaka

Post by Savke »

Za SSM izradu (ako je za sebe radio) 5 niko se nije naucen rodio ali za dizajn jedva 2 a evo i zasto; prvo ako ste amater u nekoj oblasti onda uzmete casopise (od ove godine), malo guglate i vidite sta su trendovi sta rade Italijani, Nemci.... E sad opet mozete da da nabudzite naki kiceraj ali to je vec stvar ukusa i o tome ne treba raspravljati. Sto se tice kuhinje prvo sto bode oci je izbor kombnacija i dezena univera.Svetla tresnja je davna proslost (*96_2003-ca) u kombinaciji sa bez univerom ispada i iz tog okvira ,Verovatno se svi secate pomame iz tog perioda za kombinacijom tresnja-teget. Radna povrsina ;imitacija mermera- uzas rucice isto, daska ispod jednog dela visecih ne znam sta tu radi kao ni korpus ispod bojlera, cela fioka 2 tresnja 2 bez...???.. . Kombinacija dve boje se koristi da razbije monotoniju i simetriji odredjene celine ako je to namera a ne da bude sareno i da izgleda nabacano stoga se jedna od dve boje (dezena) koristi u manjem obimu. Gledajte svetski poznate marke oni ulazu silan novac u razvojne projekte sve to moze da se iskoristi i kopira ,nije dovoljno videti sta je komsiji napravio majstor Zika. Ovo vazi za mnoge na ovom forumu.
caca
Majstor

Post by caca »

Mislim da vi zaboravljate ko je gazda u vasem majstorovanju,onaj sto placa.
Radis kako ti se trazi i nakraju plati.
Za trud svaka cast samo teraj, sto nisi preporucio dih lajsnu na radnoj ploci.
Last edited by caca on 16 May 2011 20:15, edited 1 time in total.
jole
Majstor početnik

Post by jole »

vezi konja gde ti gazda kaze :D
Post Reply